Kozmetika

2021.03.05. 06:15

Ápolja a bőrét professzionális módon!

A minőségi termékek kiválasztása nem elég, a bőrápolók használatánál a megfelelő sorrendet is követni kell.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ahhoz, hogy a bőrápoló termékekkel hosszú távú eredményt érjen el, figyelnie kell arra, hogy a különböző ápolókat egymás után, a helyes sorrendben vigye fel bőrére. Ehhez nyújt segítséget a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

Szérum vagy hidratálókrém?

Általános és logikus szabály, hogy két termék közül mindig a könnyebb összetételűt, vagyis ebben az esetben a szérumot kell előbb felvinni, mert így tud mindkettő rendesen beszívódni. Csak elpocsékolná a szérumot, ha a krém után használná, mivel a hatóanyagai nem jutnának át a vastagabb rétegen.

Szemfestéklemosó vagy arctisztító?

A szemfestéklemosó összetételét úgy fejlesztették ki, hogy oldja fel a tartós sminket és a szennyeződéseket, mégis gyengéden bánjon a szemkörnyék érzékeny bőrével. Az arctisztitó erre a célra közel sem ennyire hatékony, és nem is szabad dörzsölni vele a vékony bőrt. A szemfestéklemosó olajos maradványainak eltávolítására viszont tökéletesen megfelel az arc többi részén.

Éjszakai krém vagy szemkörnyékápoló?

Az éjszakai krémek többségében olyan erős hatóanyagok vannak, mint a retinol és a C-vitamin, amelyek kimondottan irritálhatják a szem alatti, érzékeny bőrt. Ha először a speciálisan erre a területre kifejlesztett krémet vagy zselét, vagyis a szemkörnyékápolót viszi fel, akkor az védőréteget képezve megóvja a véletlenül oda kerülő éjszakai krémtől az érzékeny bőrfelületet.

Nappali krém vagy napvédő krém?

Képzelje el úgy, mintha a nappali krém pulóver, míg a napvédő krém kabát lenne. Az előbbi ugyanis a bőr belső szerkezetét, az utóbbi pedig a legfelső réteget védi. És ahogyan az analógia is mutatja, nem használjuk fordított sorrendben őket, vagyis mindig a nappali krém kerül alulra, míg a napvédő felülre. Főleg a második réteg esetében fontos, hogy egyenletesen, az arc minden részén oszlassuk el.

Szemceruza vagy szemhéjpúder?

Ebben az esetben csak az egyéni ízlés határozza meg a sorrendet. Ha először a púderrel készíti el a szemhéj színezését, majd a ceruzával vagy a tussal kontúrt húz, akkor az ív határozott lesz. Így készíthető el például a népszerű cicás smink. Ha viszont a kontúrt viszi fel először, majd a színekkel folytatja az árnyalást, akkor a vonal tompításával kevésbé hangsúlyos, egységesebb megjelenést kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!