85 éves volt

2021.01.06. 14:47

Meghalt a francia sztárséf

Elhunyt Albert Roux francia sztárséf, aki a hatvanas években fivérével együtt változtatta meg a londoni kulináris művészetet.

Forrás: Shutterstock

A 85 éves Albert Roux hétfőn halt meg közölte családja szóvivője, aki a halál okáról részleteket nem árult el azon túl, hogy az idős séf az utóbbi időben gyengélkedett.

A Roux fivérek, Michel és Albert 1967-ben érkeztek Párizsból Londonba, ahol megnyitották a híres Le Gavroche éttermet, amely 1974-ben Michelin-csillagos lett. 1977-ben kapták meg második Michelin-csillagjukat, 1982-ben pedig éttermük Nagy-Britannia első három Michelin-csillagos vendéglátóhelye lett.

1972-ben a testvérek megvettek egy hagyományos angol pubot is a Temze-parti Bray faluban. A Waterside Inn 1985-ben három csillagot kapott az étteremkalauztól, és konyhája azóta is minden évben kiérdemelte ezt az elismerést.

Michel Roux, a Roux séfdinasztia feje, aki számos rangos kitüntetést kapott munkásságáért, tavaly márciusban, 79 évesen halt meg.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!