adomány

2020.10.15. 13:26

Gépkocsikkal segítik négy fővárosi és vidéki kórház járványellenes munkáját

Fontos, hogy a koronavírus-járvány második hullámában is visszataláljunk az összefogáshoz, a szolidaritás kifejezésének különböző formáihoz – mondta Herczegh Anita.

Fotós: Bruzák Noémi

A Nemzeti Összefogás Vonalára érkezett adományokból vásárolt gépkocsik átadása előtt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége úgy fogalmazott, a járvány első hullámán fegyelmezettséggel, összefogással sikeresen túllendültünk, és megtaláltuk a szolidaritás sok formáját.

„Most, a második hullámban a helyzet nemhogy nem könnyebb, hanem sokszor nehezebb, ezért kiemelten fontos lenne, hogy újra visszataláljunk az összefogáshoz, újra megtaláljuk a szolidaritás különböző formáit és fegyelmezettek legyünk” – mondta Herczegh Anita.

A köztársasági elnök felesége arra kért mindenkit, hogy tartsa be a járvány terjedését lassító intézkedéseket, mert – mint mondta – fegyelmezettség és szolidaritás nélkül sokkal lassabban és fájdalmasabban lehetünk túl a járványon.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, az egészségügy fantasztikusan teljesített a járvány első hullámának idején. A nyomás nagy volt – mondta –, hiszen egy ismeretlen helyzet ellen kellett küzdeni.

Az államtitkár, aki egyben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke is, felidézte, hogy a tanács a veszélyhelyzet kihirdetésével kezdte meg munkáját, és az általa életre hívott adományvonalra rengeteg felajánlás érkezett.

A felajánlásokból a karitatív szervezetekkel közösen döntöttek most úgy, hogy 30 millió forintból egy kisbuszt és kilenc személyautót vásárolnak, amelyek négy fővárosi és négy vidéki kórház járványellenes munkáját segítik. Gépkocsikat kapott a szekszárdi, az ajkai, a miskolci és a debreceni kórház, valamint a Szent László, a Szent János Kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Heim Pál Gyermekkórház.

Winkler Gábor, a Szent János Kórház orvos igazgatója, megköszönve a felajánlást, úgy fogalmazott, nagy jelentőséggel bír, hogy az egészségügy számos helyről pozitív visszajelzést kap, hiszen embert próbáló a járvány elleni védekezés. „Minden figyelem, ami ezt a munkát segíti, pozitív töltést ad további tevékenységünkhöz” – mondta.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója átadja Winkler Gábor orvos igazgatónak a Nemzeti Összefogás Vonalára érkezett adományokból vásárolt gépkocsikat a Szent János Kórház udvarán 2020. október 15-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!