Ünnep

2020.06.21. 10:57

Böjte Csaba és Ákos gondolatai apák napja alkalmából (videó)

Június harmadik vasárnapján az apákat ünnepeljük Magyarországon.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Erdélyben, a torockói Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központban 2019. október 23-án.

Forrás: MTI

Fotó: Biró István

Apák napja alkalmából Böjte Csaba atya és Kovács Ákos videóüzenetben osztották meg gondolataikat az apaságról a Család.hu portálnak, ahol ingyenes online konferenciát tartottak a témában írja az Origo.

Magyarországon minden év,

június harmadik vasárnapján tartják az apák napját.

Világszerte ünneplik ilyenkor az apákat, de sok országban egészen más időpontra esik az ünnep. Az erre az alkalomra készült videóban Böjte Csaba atya arról is beszél a videóban, hogy ugyan vérszerinti gyereke nincs, de 6000 gyerekre mondott igent, ez az ő gazdagsága, az teszi a legboldogabbá, amikor látja, hogy ezek a gyerekek nősülnek és férjhez mennek.

Mire vagyok a legbüszkébb ezen a földön? A gyermekeimre! Merjél vállalkozni, az élet mellett dönteni, merjél családot alapítani!

mondja a videóban Böjte Csaba.

Kovács Ákos, azt mondja magáról, hogy:

Többszörösen visszaeső magyar apa vagyok.

Elmondja, hogy amikor valaki azt kérdezi tőle, hogy melyik dal, vagy lemez a fő műve, azt szokta felelni:

Négy fő művem van: Júlia, Kata, Anna és Márton. Négy külön univerzumról van szó. Külön világokba lát bele az ember a saját gyerekein keresztül.

Majd azzal folytatja, hogy szerinte az apai felelősségen keresztül más emberré válnak a férfiak.

Borítókép: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Erdélyben, a torockói Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központban 2019. október 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!