iskolaprogramok

2020.01.18. 12:57

Félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez

A kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Romrodphoto

A közlemény szerint

az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, az iskolatej programban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

Közölték azt is, a program elsődleges célja, hogy

a gyerekekben kialakítsa a rendszeres tej- és tejtermékfogyasztás, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás iránti igényt,

továbbá hogy az egészséges táplálkozási szokások kialakításával csökkentse a túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek kockázatát.

Az iskolák heti 3-4 alkalommal ingyenesen osztanak friss gyümölcsöket és zöldségeket, valamint 100 százalékos zöldség- és gyümölcsleveket, illetve tejet, és tejtermékeket.

A mostani tanévben eddig mintegy 1,2 millió adag friss zöldség, 15 millió adag friss gyümölcs, 3,2 millió adag zöldség- és gyümölcslé, illetve 1,8 millió liter tej és 758,5 ezer kilogramm tejtermék jutott el a diákokhoz – írták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!