segítség

2019.11.09. 08:05

Újra nyit a MikulásGyár

November 29-től tizenötödik alkalommal nyílik meg a régió egyik legnagyobb jótékonysági kezdeményezése. A szervezők idén is színes családi programokkal, neves fellépőkkel várják az adományozókat.

Budapest, 2018. december 12. Ajándékokat válogatnak a MikulásGyár karitatív akció adománygyûjtõ sátrában a budapesti Millenáris Parkban 2018. december 12-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Zsolnai Endre, a MikulásGyár alapítója, főszervezője elmondta: november 29. és december 21. között az idén 15. alkalommal gyűjtik a felajánlásokat. A szervezők ezúttal is családi programokkal, neves fellépőkkel, koncertekkel, gyerekelőadásokkal, olvasósarokkal, a hétvégéken tematikus programokkal várják a látogatókat a Millenáris Parkban.

Kiemelte: a Millenáris parkban

november 29-én 11 órakor nyílik meg a Mikulásgyár. Az ünnepségen részt vesz Joulupukki, a finn Mikulás is, aki december 1-jén és december 6-án is ellátogat a központi helyszínre.

Az adományozni vágyókat naponta 9 és 21 óra között fogadják. Mint mondta, a Millenáris mellett a Lurdy Házban is várják a felajánlásokat, és a József Attila Színház előtere is gyűjtőponttá válik.

„A Millenáris Park csapata mindig szívesen áll olyan rendezvények mellé, amelynek központjában a legkisebbek állnak. Folyamatosan támogatunk árva és nehéz sorsú gyerekeket és sokszor segítjük a beteg gyerekeknek szánt adománygyűjtéseket is. Ezért adunk otthont idén is nagy örömmel a MikulásGyárnak” – nyilatkozta Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója.

A kampányhoz idén is felkértek sztárokat, hogy ismertségükkel a programra és az adományozásra irányítsák a figyelmet, ők novembertől televíziós szpotokban és közösségi média felületeken népszerűsítik a kezdeményezést.

Kocsis Tibor is a kezdeményezés mellé állt
Fotó: Gazdag Éva

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője a 15 éves MikulásGyár munkáját méltatva hangsúlyozta: tízezres nagyságrendben szállítanak, akár naponta csomagokat a Magyar Vöröskereszthez, postáikon átlagosan naponta 400 csomagot adnak fel. Kiemelte:

az adományok több postán is ingyen feladhatók, zárt, szállításra alkalmas csomagolásban.

A Magyar Posta lehetőséget nyújt arra is, hogy az is adományozhasson, aki nem tudja személyesen elvinni ajándékát a MikulásGyárba. Csak annyit kell ráírni a küldeményekre, hogy „MIKULÁSGYÁR”.

A szervezők december 21-ig várják a felajánlásokat
Fotó: Gazdag Éva

Elkészült a Nagy MikulásGyár mesekönyv, benne mintegy 100 gyönyörűen illusztrált mesével, amelyet több mint 35000 példányban ajándékoznak oda. Az Alexandra Kiadó minden csomagba egy-egy ajándékkönyvet helyez el.

Matyi Alexandra, a cég ügyvezető igazgató azt is elárulta, hogy ezen felül

a kiadó külön olvasósarokkal készül a MikulásGyár nyitvatartása alatt, ahol szeretettel várják a kicsiket és nagyokat.

A kezdeményezés főtámogatóihoz, az Antenna Hungária Zrt és a Szerencsejáték Zrt mellé idén csatlakozott a Mészáros-csoport és az NKM Áramszolgáltató Zrt.

„A Mészáros-csoport örömmel csatlakozott a MikulásGyár kiemelt támogatói köréhez, mert fontosnak érezzük a mélyszegénységben élő családok, különösen a gyermekek megsegítését. A MikulásGyárral történő együttműködésnek köszönhetően tovább szélesítjük azt a kört, amelyet a cégcsoport a társadalmi felelősségvállalás jegyében tesz évek óta a gyermekekért, a nehéz sorsú fiatalokért. Az anyagi támogatás mellett dolgozóink adománygyűjtéssel és önkéntes munkával is hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy idén még több rászoruló gyermek karácsonyfája alá juthasson ajándék” – nyilatkozta a cégcsoport képviseletében Tóth Krisztina kommunikációs igazgató.

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékokat vár adományként.

A szervezők fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a rászorulóknak elsősorban tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj stb.) van szükségük.

További információk: www.mikulasgyar.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!