Korgó gyomor

2019.11.08. 08:36

Négy trükk az éhség legyőzésére

Szereti a laktató ételeket? Időnként úgy érzi, muszáj ennie valamit, noha nemrég ebédelt? Segítünk! – olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Forrás: Pixabay

A figyelem elterelése

Amikor megkívánja a zsíros sajtokat vagy például péksüteményt kíván, szervezete energiafelhasználásra kapcsol. Ha ilyenkor leküzdi a vágyat, és nem eszik semmit, szervezetének a szükséges energiát a zsírtartalékokból kell fedeznie, tehát zsírt éget el. Tartson ki – a farkaséhség 15 perc elteltével rendszerint magától elmúlik.

Csínján a zsírral!

Nem kell teljesen lemondania a nehéz ételekről, hiszen a zsír ízfokozó. A növényi zsiradékok ráadásul értékes zsírsavakat is tartalmaznak, amelyek létfontosságúak a szervezet számára. Csak a helyes mérték a lényeg. Egyen sovány húsokat, használjon teflonserpenyőt, mellyel pár csepp olaj is elegendő egy-egy fogás elkészítéséhez.

Segítő italok

Tényleg működik a következő trükk, próbálja ki! Szagolgassa az ételt – az agya az illatot úgy regisztrálja, mintha el is fogyasztotta volna az egész tányérral.

Cselezze ki a csokit!

A csokoládé, a gumicukor és a cukorka a kedvence? Olyan csokit válasszon, ami több mint 70 százalék kakaót tartalmaz, ugyanis ez kevésbé emeli meg a vércukorszintet. A gyümölcsízű cukorka helyett pedig készítsen friss gyümölcsből pürét! De az is jó, ha fagyott cseresznyét, málnát eszik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!