Kapcsolatépítés

2019.06.12. 09:03

Hogyan lesz egy ismerősből jó barát?

A telefon és az internet elterjedésével nőtt a kapcsolatteremtés lehetősége. Ennek ellenére egyre kevesebb a baráti viszony. Pedig a munkahelyen és a magánéletben mindenki egyre több emberrel találkozik.

Forrás: Shutterstock

Vajon akkor mi az akadálya annak, hogy jobban megismerjék egymást? Az időhiány vagy a bátortalanság? Ez utóbbi áthidalására közölt néhány ötletet a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin legutóbbi száma.

Mondja el!

Szívesen cseveg egy hölggyel reggelente a pékségben? Mondja el neki! Csak így tudhatja meg, ő is szimpatikusnak találja-e önt. Ezzel megalapozhatja kapcsolatukat.

Találkozó egyeztetése

Ha ismerőse megemlíti, szereti a nordic walking edzést vagy a nagy sétákat, vesse fel, mi lenne, ha legközelebb együtt sportolnának. Ily módon kötetlen helyzetben találkozhatnak. A közös érdeklődési terület pedig remek elindítója lehet egy beszélgetésnek, amelyből akár barátság születhet.

Közös programok

Egy kedves kollégája is éppen boltba menne? Csatlakozzon hozzá! Ne tartsa időpocsékolásnak! Sőt, az egyszeri alkalom akár rituálévá is válhat, közben pedig könnyen megismerhetik egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!