a gyerek érték

2019.05.11. 17:41

Gyerekemelési rekordot állított fel a Három királyfi mozgalom

A szervezet 23 helyszínen rendezte meg programját, amellyel a gyerekek és a család fontosságára hívták fel a figyelmet.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Gyerekemelési rekordot állított fel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szombaton országszerte és a határokon túl; tízezernél több gyereket emeltek egyszerre a magasba – közölte Skrabski Fruzsina, a mozgalom kuratóriumi elnöke a rekordkísérlet után az MTI-vel.

A szervezet 23 helyszínen – például Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Veszprémben, Kecskeméten, Békéscsabán, Győrben, Egerben, valamint Csíkszeredában, Révkomáromon és Dunaszerdahelyen – rendezte meg programját, amellyel a gyerekek és a család fontosságára hívták fel a figyelmet. Az akció központi helyszíne a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrum volt.

Az Emeljünk magasba minél több gyereket! című országos rendezvény budapesti állomása a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban 2019. május 11-én.
MTI/Soós Lajos

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a rekordkísérlet előtt azt mondta, május a legszebb családi hónap, az elején van anyák napja, a végén gyereknap, május 15. pedig a családok világnapja. Az államtitkár szerint a gyerekek magunkhoz ölelése és felemelése „erősíti a kapcsolatot, a testet és a lelket”.

Legyen Magyarország családbarát ország, mert erősebb családokkal erősebb lesz a nemzet és Európa – hangoztatta Beneda Attila.

Résztvevők az Emeljünk magasba minél több gyereket! című országos rendezvény egri állomásán 2019. május 11-én.
MTI/Komka Péter

Ujváry András, a mozgalom munkatársa arról beszélt, hogy a magyarok átlagosan 2,5 gyereket szeretnének, azonban csak átlagosan 1,5 születik meg, a szervezet ezért azon dolgozik, hogy minél több kívánt és tervezett gyerek tudjon megszületni. A mozgalom szeretné megmutatni, hogy a gyerek érték, jó dolog, és azért szervezték a szombati rendezvényt is, hogy lássák, hányan gondolkodnak úgy, mint ők – tette hozzá.

Kecskemét főterén is megemelték pontban 11 órakor gyermekeiket a rekordkísérletben résztvevők. Fotó: Baon.hu

Skrabski Fruzsina, azt közölte, tavaly 10 ezer gyereket emeltek a magasba, most ennél is többet. Hozzátette: az összesítés még tart.

Az esemény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes, Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó, aki családjával jelen volt a rendezvényen. Az eseményen a gyerekek arcfestésen vehettek részt, ugrálóvárban szórakozhattak és meghallgathatták az Iszkiri zenekar, valamint Szalóki Ági koncertjét.

A békéscsabai eseményre sokan kilátogattak: a szervezők elmondása alapján nagyságrendileg kétszázan lehettek. Fotó: Beol.hu

A Kopp Mária szociológus által 2009-ben alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom abban vállal szerepet, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek, és a fiatalok a karrier mellett a családdal kapcsolatos elképzeléseiket is megvalósíthassák.

Borítókép: Az Emeljünk magasba minél több gyereket! című országos rendezvény budapesti állomása a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban 2019. május 11-én. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rekordkísérletével a család fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!