Kényeztetés és gyógyítás

2019.04.04. 10:52

Melyik masszázs mire jó?

Sokféle masszázs közül választhatunk, ezért érdemes figyelembe venni, lelkünknek és testünknek melyikre van a leginkább szüksége.

Forrás: Shutterstock

Thai masszázs

Több száz éves hagyományon alapul. Célja az izmok nyújtása, nyomása különféle testhelyzetekben, valamint a szabad energiaáramlás biztosítása. A keleti kényeztetés után búcsút inthet a fájdalmaknak, testrészei merevségének. Ráadásul garantáltan jól, illetve mélyen fog aludni éjszaka – írja a Vasárnap Reggel című magazin legutóbbi lapszámának összeállítása.

Sportmasszázs

Erőteljes, intenzív, a mélyizomzatra is kiható, néha már kissé fájdalmasan gyúró, dörzsölő, ütögető fogásokat alkalmaz. Ha azonban rendszeresen igénybe veszi, a fizikai kondíció javításának kiváló módja lehet.

Shiatsu

Az akupresszúra és a masszázs speciális kombinációja, de megtalálhatók benne a jóga egyes elemei is. A módszer során az ujjakkal a test energiapontjait nyomja a masszőr. A kezelést egyéb testrészeivel is végzi, az erősebb nyomásokat ezekkel hajtja végre.

Utahi sómasszázs

A só szerepe az élet több területén is igen fontos. Az ízesítésen kívül előszeretettel használják a kozmetikában radírozáshoz, de egyre elterjedtebb az úgynevezett utahi sómasszázs is. Rendkívül kellemes és felemelő érzést garantál.

Orosz-tibeti mézmasszázs

Amennyiben szereti a különlegességeket, érdemes kipróbálnia az orosz-tibeti mézmasszázst. A technika során, ahogy a neve is sugallja, a folyékony arany gyógyító erejét használják fel a szervezet tisztítására.

Címkék#masszázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!