Tisztább környezetért

2019.02.27. 19:30

Még lehet csatlakozni az önkéntes szemétszedő akcióhoz

Vasárnap éjfélig lehet regisztrálni a március 18-tól 24-ig tartó, immár nyolcadik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra a teszedd.hu oldalon.

Budapest, 2016. április 28. Önkéntesek a 6. TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésû, legnagyobb hazai szemétszedõ akcióban a Rákóczi híd pesti hídfõje és a Kvassay Jenõ út közötti területen, Budapesten 2016. április 28-án. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

A Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdai közleményében ismertették: a 2011 óta hagyományosan megszervezett TeSzedd! akció mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált. A kampány évről évre növekvő számú résztvevőt ér el, mozgósító ereje Európában is a legsikeresebb környezetvédelmi akcióvá vált. A kezdeményezéshez eddig összesen közel 1 millió ember csatlakozott, a rendezvénysorozat ideje alatt a korábbi években 11,1 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze országosan 1500-2000 helyszínen.

A begyűjtött szemetet az ITM szállíttatja el a közszolgáltatókkal, azt a hulladéklerakókban ártalmatlanítják – tették hozzá.

A szaktárca az egyhetes márciusi rendezvénnyel is csökkenti az illegális lerakók számát, pályázatokkal és szemléletformáló akciókkal segíti a termelődő hulladék mennyiségének mérséklését, a megfelelő hasznosítást.

Borítókép: Önkéntesek a 6. TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű, legnagyobb hazai szemétszedő akcióban a Rákóczi híd pesti hídfője és a Kvassay Jenő út közötti területen, Budapesten 2016. április 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!