Az időhiány még erre is kifogás

2018.11.02. 08:11

Egyre kevesebbet törődünk a sírokkal

A többség inkább a hamvasztásos eljárást választja, egyre kisebb az igény a hagyományos koporsós temetésre – mondta az ECHO TV-nek a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének elnöke.

Október elején kezdünk el készülni igazán a Mindenszentekre, egyrészt a falevelek hullása nagy gondot okoz, több a hulladék is, illetve a sírok lejárati idejét is ilyenkor jelezzük a családoknak – jelentette ki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének elnöke. Varga József hozzátette: ilyenkor a sírokra matricát helyeznek, és a hozzátartozóknak egy évük van a meghosszabbításra. Azonban érdemes minél hamarabb megváltani a sírhelyet, nehogy a későbbiekben továbbértékesítésre kerüljön – mondta az elnök.

Egyre több az urnás temetés, egyre kisebb az igény a hagyományos koporsós temetésre. Ez annak is köszönhető, hogy egyre kevesebb ideje van az embereknek kimenni a temetőbe, egyre kevesebb időt tudunk a sírok gondozására fordítani.

A nagyobb városokban már közel 90 százalékos az urnás temetések aránya, ugyanakkor vidéken ez az arány sokkal kisebb

- hangsúlyozta Varga József.

A teljes beszélgetés:

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!