Fedél nélkül

2018.06.05. 11:27

Így képzelik el a Škoda gyakornokai a márka szabadidő-autóját

Elkészült az autógyár ifjoncai által megálmodott ötödik autó, a Karoq szabadidő-autóból vágott Sunroq.

Tavaly októberben indították el a munkát, amelynek az új Karoq adta az alapját. Először is megtervezték az átalakítást, a külsőt és a belsőt, majd terveiket a gyakorlatban is végrehajtották – természetesen a munka minden részletében konzultálhattak a gyárnál dolgozó szakemberekkel.

A Skoda Sunroq. Forrás: automotor.hu

A fiatalok számára az idősebbekkel való tárgyalás elsajátítása is fontos része volt a tanulási folyamatnak, de a közösségi médiát is bevonták a munkába, a Sunroq név is onnan származik. Hétvégi, jó időben használt autónak szánták a szabadidő-kabriót, ezért mondtak le teljesen a tetőről. A tető levágását követően az A és B oszlopokat is át kellett tervezni, illetve teljesen új a csomagtérfedél is.

Megtartották az 1,5 literes TSI motort, amely 8,4 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h-s sebességre a Sunroq-ot, 204 km/h az elérhető maximum, utóbbi kipróbálása esetén azonban célszerű rögtön egy fodrászlátogatást is betervezni – tanácsolja az automotor.hu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=156&v=UjA4kgxNu48

Borítókép: automotor.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!