Életstílus

2018.04.15. 12:11

Magyar borkülönlegességek mutatkozhatnak be a Vinitalyn

Újból önálló standdal mutatkoznak be a magyar borok az olaszországi nemzetközi borászati rendezvényen és szakkiállításon, amely Veronában nyílt meg vasárnap.

Villány, 2011. október 1. Egy pohár rosét kóstol egy látogató a háromnapos Villányi Vörösbor Fesztiválon, amelyen több mint huszonöt pincészet és színes programok várják a látogatókat.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Kálmándy Ferenc

A római magyar nagykövetség és a milánói főkonzulátus finanszírozásában négy kiváló minőségű magyar borásznak tudtak lehetőséget adni a Vinitalyn való részvételre – mondta Szilágyi Melinda, a milánói magyar főkonzulátus gazdasági attaséja az MTI-nek. Ketten a tokaji, ketten a balatoni borvidékről érkeztek: a Laposa Birtok Badacsonytomajról, a Teljes kör Pincészet Badacsony-Hegymagasról, az Árpád-hegy Pince Szerencsről és Orosz Gábor Mádról.

A magyar borászok a vasárnapi nyitónapon és hétfőn sajtónyilvános szakmai borkóstolókon mutatják be borkülönlegességeiket, valamint további magyar borok is bemutatkoznak az olasz szakmai közönségnek és a vásár látogatóinak.

Az április 18-ig tartó Vinitaly a világ legnagyobb borászati témájú expójának számít. Az 1967 óta évente megrendezett szakkiállításon az idén mintegy 4300 kiállító vesz részt harminc országból. A veronai vásártéren több mint 95 ezer négyzetméteren zajló rendezvényre több mint 150 ezer látogatót várnak Olaszországból és az egész világból szakmai és üzleti találkozókkal, a nemzetközi gasztro- és borászati ágazat képviselőivel, politikusokkal és a szaksajtó részvételével.

A milánói főkonzulátus adatai alapján Magyarország 2016-os borexportja 663 893 hektoliter volt, amelynek értéke 27 898 millió forint volt. A 2017-es év első nyolc hónapjában a borexport értéke 20 százalékkal, a mennyisége pedig 31,5

százalékkal nőtt az azt megelőző év azonos időszakához képest.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: MTI Fotó/Kálmándy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!