Életmód

2010.03.26. 16:34

Szexegészség: 7 tipp

Az egészség mindennél fontosabb – tartja a mondás. És nincs ez másként a szexben sem. Figyelned kell a biztonságra és a védekezésre, de úgy, hogy az élvezet ne sérüljön. 7 tippünk van!

NANA.HU

1. Mindig használjatok óvszert (pláne egy új partnerrel)!

Óv és véd a fertőzésekkel szemben, de nem csupán téged, hanem a partneredet is. Sokszor hangoztatott érv az óvszer mellett, hogy az a kis kellemetlenség amit okoz (ha egyáltalán okoz), még mindig jóval kisebb, mint a nem használata okozhat. Ha pedig új, illetve alkalmi partnerrel van dolgod, még fontosabb a viselése. Akkor is, ha egyébként fogamzásgátló tablettát szedsz.2. Beszéljetek nyíltan!

A kommunikáció és a bizalom egyaránt fontos egy kapcsolatban. Terjesszétek ki a teljes őszinteséget a szexuális életre is. Beszéljétek meg, kinek volt/van valamilyen problémája, betegsége. Jobb az elején túllesni egy ilyen beszélgetésen, mint utólag megijedni, kétségbe esni.

3. Látogasd a nőgyógyászt rendszeresen!

Igen, tudjuk, hogy nem kellemes program, de szükségszerű. Ahogyan elmész a háziorvoshoz, ha beteg vagy, illetve amiért félévente ellenőrizteted a fogaid egészségét is (mert ellenőrizteted, ugye?). Ha rendszeresen jársz rákszűrésre és kontrollra, minden bajnak elébe mehetsz.4. Figyelj a megfelelő táplálkozásra

A rendszeres és megfelelő összetételű táplálkozás a testnek és a léleknek egyaránt fontos. Fogyassz sok gyümölcsöt és zöldséget, sovány húsokat és teljes kiőrlésű gabonaféléket. Ezek egyensúlyban tartják szervezeted pH értékét és erősen az immunrendszert, ami plusz védelmet jelent a fertőzésekkel szemben. Ráadásul a kiegyensúlyozott táplálkozás segíti az ideális hormonháztartás kialakulását is, amitől jól érzed majd magad. Jobban. Mindenhol.

5. Igyál eleget!

Megint csak nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás. Igyál meg legalább 1,5-2 liter vizet, zöld teát naponta. A víz kimossa szervezetedből a felesleges vagy éppen a káros anyagokat.

6. Tartsd tisztán a játékszereket!

Kellemetlen a téma: sose felejtsd el megtisztítani a vibrátort használat után! Mosd le szappannal és vízzel, majd töröld szárazra és így rakd el. Ellenkező esetben baktériumok szaporodhatnak el rajta, amelyek komoly fertőzéseket okozhatnak a későbbiekben.

7. Szexelj gyakran!

Ugyanis egészséges testnek és léleknek egyaránt. Erősíti az immunrendszert, növeli a stressz-tűrő képességet, fiatalít, fitten tart, megszünteti a fejfájást, serkenti az anyagcserét, és ha ez nem elég: jobban is alszol tőle!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!