Életmód

2010.02.16. 09:50

Ma ne, drágám...!

Vannak olyan napok, amikor bármennyire szereted is a kedvesed, az utolsó gondolatod a szex. Hogyan mond meg lelkesen próbálkozó párodnak, hogy ez ma nem fog összejönni – úgy, hogy a családi béke ne sérüljön?

NANA.HU

Ebben a legnagyobb segítségünkre a férfiak lehetnek. A szex visszautasítása mindig kényes dolog, és igazából nem tudhatjuk, mi játszódik le a férfi lelkében (és egyéb testrészeiben), amikor nemet kap a közeledésére. Megkérdeztünk hát három férfit, szerintük mi a legtapintatosabb megoldás ilyenkor.

Dávid, nős


Kezdjük azzal, mit NE mondj a párodnak:

 • Ma ne, drágám, Dr. Csont van a tévében!
 • Ma neeee, te bunkó!
 • Ma ne, drágám, már elrendeztem a vibrátorommal.
 • Ma ne, drágám, randevúm van.
 • Ezek nem esnének jól neki. Ellenben ha őszinte, valódi indokod van arra, hogy aznap este miért nem gyakorolhatja házastársi kötelességeit (nagyon fáradt vagyok, abszolút nem a szexre vágyom épp, hanem…, ilyen-olyan fertőzést kaptam stb.), akkor ezt kötelessége tiszteletben tartani, és gondoskodni magáról a zuhany alatt. Persze sokkal jobban veszi majd a hírt, ha te is segítesz gyorsan megoldani a feszítő gondját. Ha viszont teljességgel képtelen vagy a kezedbe venni a problémát, legalább az egóját simogasd meg: biztosítsd afelől, hogy a következő hancúr nagyon közel van.

  Jancsi, párkapcsolatban


  Szerintem az, hogy mennyire finoman kell tálalni az ilyesmit, nagyban attól függ, mióta tart a kapcsolat. Mindig az első alkalom a legkritikusabb. Ilyenkor létfontosságú, egy valódi, hihető indok, amit el is mond a nő, és nem csak elkerülni próbálja az együttlétet. Sokkal jobban viseli a felajzott fél a csalódást, ha legalább az összebújás megmarad, vagy más módon biztosítjuk szeretetünkről és törődésünkről. Máskülönben a szex visszautasítását úgy vesszük, mintha egyszerűen csak nem kívánnál bennünket.  Ha viszont ez nem megy, mert tényleg migréned van, vagy más olyan problémád, amivel jobb, ha egyszerűen lefekszel, akkor légy szíves nagyon alaposan, részletekbe menően magyarázd el előbb. És ha már jó ideje együtt vagytok? Ott teljesen mások a játékszabályok. Ha a párod már megszokta, hogy mindig próbálkozik, és csak néha jár sikerrel, egyszerűen mondd neki, hogy „nyomja valami a derekam, fordulj meg”.

  Szabi, egyedülálló


  Ez a legtöbb vita forrása sok barátom kapcsolatában – legalább is a fiúk szerint. Végül is párkapcsolatban éltek, és a férfi olyasmit kezdeményez, ami a lehető legintimebb dolog két ember között. Nézhetjük úgy, hogy egy egészséges módon szeretné erősíteni a kapcsolatot, vagy úgy, hogy egyszerűen csak kanos. Bármelyik eset is áll fenn, az a tény, hogy akit szeretsz, elutasít, az fájdalmas – nem fizikailag, érzelmileg. Attól még, hogy keménynek mutatjuk magunkat, nekünk is vannak érzelmeink, és ez egy különösen érzékeny téma.

  Ha egyszerűen azt mondod: „Ma ne, ne haragudj”, az egy kissé egyoldalúnak tűnik. Az a baj, hogy a férfi teljesen kiszolgáltatott ezen a téren, és ez olyan, mintha azt mondanád: „Nem érdekel, hogy fel vagy izgulva, most csak én számítok”. Ezért ilyenkor sokkal jobb, ha valami kompromisszumos megoldásra juttok, ami nem követel sok energiát, viszont megnyugtatja a párod. Egyik lányismerősöm mesélte, hogy ha nincs kedve a szexhez, egyszerűen orálisan kielégíti a párját, ami ilyenkor egy mindössze pár perces akció. Elmondtam neki, hogy ő az ideális barátnő… Ha viszont végképp nincs hozzá semmi kedved (amit egy férfi nehezen ért meg, hidd el), akkor előbb valami bókkal kezd a rossz hírt, például „Imádom veled a szexet, drágám, de…”. Az a fickó, aki nem teljesen béna vagy önző, meg fogja ezt érteni, és megoldja magának a helyzetet. Csak figyelj arra, hogy ezt ne játszd el vele túl sokszor, mert nem fog hinni neked. Ha pedig valamilyen egészségügyi problémád adódott például, ami miatt egy darabig nem fog menni a szex, akkor azt is mondd el neki előre, és lehetőség szerint kárpótold őt… nos, orális szexszel. Az mindenre megoldás, hidd el.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!