Életmód

2009.05.28. 18:08

Megverték Kamarás Ivánt - képekkel

Kétezer négyzetméternyi aszfalt, három robogó, három nagy motor és pár ügyességi feladat. Ez jellemezte az Autó-Motor Fair vezető kampányának motoros döntőjét.

BAMA

Az izgalmas és fordulatokban gazdag verseny végén Dr. Túri József és Szirmai András örülhetett egy-egy motornak. De hírességeink is megmutatták, mit tudnak két keréken a Safety-Hungary-ben, amely a Honda vezetéstechnikai pályája. Robogóra szállva Terecskei Rita iskolázta le Csengeri Attilát, míg a nagy motoron Müller Attila bizonyult jobbnak Kamarás Ivánnál.

A tavaly útjára indított Autó-Motor Fair vezető program idén még átfogóbb formában igyekszik szolgálni a közlekedési morál jobbá tételét, s ezáltal természetesen a baleseti statisztika javítását. A kampány idén kiemelten foglalkozik az autósok és a motorosok viszonyával a forgalomban, ráadásul a kétkerekűk szerelmeseit külön játékra hívta. A regisztráló robogósok és motorosok közül három-három szerencsés csütörtök délelőtt küzdött meg egymással az értékes nyereményekért a Safety-Hungary-ben a Honda vezetéstechnikai pályáján.

A robogósok versenyében egy nő is rajthoz állt. Kelemenné Tóth Anita teljesítménye azonban nem volt elég ahhoz, hogy ő vigye el a fődíjat. A Honda NHX 110 Lead robogót és az ötvenezer forint értékű, Allianz gépjármű felelősségbiztosítást a legügyesebb robogós, Dr. Túri József vihette haza, aki átlagos hétköznapokon szájsebészként keresi a kenyerét.

A nagy motoros döntő igazi férfias harcot hozott. A tesztkörök után a mért eredmények alapján Szirmai András lett a leggyorsabb. Ő egy új Honda CBR 125R motorkerékpárnak örülhetett, valamint az Allianz kétszázezer forintos Casco, illetve ötvenezer forintos gépjármű felelősségbiztosításának.

A komoly tétre menő küzdelmek után a kampányt támogató hírességek is megmutatták, ők milyen időeredményre képesek a pályán. Robogón a Zanzibar énekesnője, Terecskei Rita és Csengeri Attila, a Madách színház művésze küzdött meg.

„A zenekar letiltott a motorozásról, mondván, hogy veszélyes és nem tenne jót a Zanzibarnak egy baleset miatti kényszerpihenő. Éppen ezért nagyon ritkán ülök nyeregbe.” – árulta el Terecskei Rita, aki még így is jobbnak bizonyult ellenfelénél. – „A versenyre nem készültem, bíztam az ösztöneimben és úgy látszik, ez most elég volt.” – tette hozzá az énekesnő.

Kamarás Iván és Müller Attila nagy motoron mérkőzött meg egymással. Mindkét híresség naponta száll a nyeregbe, így nem okozott nekik gondot a pálya, amely az eredményeket nézve Attilának feküdt jobban.

„Régóta motorozom, ráadásul másfél-két évig motoros futárként dolgoztam, így a városi forgalomban minden trükköt megtanultam. Ez a rutin segített talán abban, hogy én voltam a gyorsabb. Ráadásul nemrég a Hungaroringen is lehetőségem nyílt kipróbálni a motoros tudásom, nagy sebességnél. Teljesen másként kell kezelni ott a gépet, így nagyon fejleszti az érzékeimet.” – árulta el Müller Attila, a Cool TV műsorvezetője.

A szlalomozást a műsorvezetői szerepet betöltő Rákóczi Feri sem úszta meg. Igaz, a rádiós nem a kormány mögé, hanem egy profi oktató mögé ült fel a vezetéstechnikai pályán.

„Iszonyatosan jó élmény volt, annyira érezhető volt, hogy a gép minden rezdülését érzi az oktató. Hihetetlen.” – mesélte a Danubius Pirítós műsorvezetője. – „Én magam nem motorozok, veszélyesnek tartom és félek is tőle.” – tette hozzá Rákóczi Ferenc.

A Fair vezető kampány nem ért véget, a www.fairvezeto.hu internetes oldalon regisztrált autósok közül három férfi és három nő méri össze tudását a program autós döntőjén. Megéri, hiszen rájuk is értékes nyeremények várnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!