Életmód

2009.03.09. 17:17

Alárendelt vagy inkább domináns vagy? Soha ne szégyelld, ha így vagy boldog, élvezd!

Néha a legagresszívebb karrierhajhász csajokról derül ki, hogy otthon engedelmes házicicák. A másik oldal is mindennapos, hiszen manapság sok férfi keres magánál erősebb akaratú nőt. A BDSM érdekes világ és valljuk be, a lakkcuccok, csizmák, fűzők és egyéb dögös holmik a legtöbb ember fantáziáját megmozgatják!

Kiskegyed

Vannak hölgyek, akik azt szeretik, ha párjuk nem finomkodik velük és akadnak olyan urak, akik olyan lányt keres, aki a szolgaként kezeli őket. Nincs ezzel semmi gond, addig, míg mindenki a számára megfelelő partnert találja meg! A BDSM gyűjtőszó magyarul a kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szado-mazochizmus fogalmait vonja össze. Ebbe azonban nem lehet csak úgy fejest ugrani, bizalom kell hozzá. Megkérdeztünk néhány hölgyet, akik rajonganak a BDSM-ért, hogy miként élik meg kedvtelésüket!

Engedelmes kislány

Ezek a hölgyek azt vallják: ebben a felfordult világban csak a hagyományos női szerepeket akarják erőteljesen átélni. Irodalmi példákkal igazolják, hogy amire vágynak, az mindig is volt, van, lesz, ráadásul komfortos érzés A Kiskegyednek mindent elárult egyikük! „Szüleim mindketten erős egyéniségek: el is váltak, amikor tíz éves voltam - emlékszik a többdiplomás Palánta (34). - Kislánykorom óta erős férjet képzeltem magamnak -, leginkább katonát. Később, amikor már írni is tudtam, olyan történeteket fogalmaztam, amelyekben fegyelmezési eszközként megjelent a verés. Fogalmam se volt arról, mi az a BDSM, és mégis… Első kedvesem nagyon határozott egyéniség volt. Kamaszszerelemként indult, de túlnyúlt a középiskolás éveken. Mindvégig magázódtunk. Eldöntötte, milyen programokat csináljunk, irányított, mindenről tudni akart, ami velem történt. Társaságomban azt láttam, hogy a korombeliek párkapcsolatai nem így működnek, de nem is tartanak ilyen sokáig. Túl fiatalon kerültünk össze, de igazából sosem ért véget kapcsolatunk: ma is tudunk egymásról. Érdeklődése, figyelme, gondoskodása megmaradt. Komfortos érzésem van egy ilyen kapcsolatban, nemigen kerestem másfélét. Azt gondolom, a szub lányok bevonzzák a domináns férfiakat. Meg néha a pszichopatákat, bűnözőket is, mivel könnyű prédák, ezért oda kell nagyon figyelni... Következő kapcsolatom is a véletlen műve volt -, a főiskolán ismerkedtünk meg. Két ember első-második beszélgetéséből kitűnik a dominancia vagy a szubmisszivitás -, de sokan nem vállalják. Én a domináns férfiakat keresem, és valószínűleg ők is engem választanak. Viszonylag hosszú kapcsolataim voltak.” – meséli eddigi életét. Sokaknak fura lehet ez a hozzáállás, így adta magát a következő kérdés: Hogy működik az ilyesmi a hétköznapokban? „Étteremben nemigen rendelek, hiszen párom ismeri az ízlésemet. Tudom, hogy ha ő választ, nem fogok rosszul járni. Persze, ha este tévézünk, valószínűleg az ő akarata érvényesül.” – tudjuk meg Palántától. S azt is elárulja, hogy mi számára az a kapcsolat, amiben igazán boldog lenne. „Egy domináns férfi nem akar kiszúrni velem. Ha beteg vagyok, nem enged dolgozni, rákényszerít, hogy ágyban maradjak, orvost hív. Egyik élettársam mellett otthon maradtam, tanultam, diplomákat szereztem. Most dolgozom, de el tudnám képzelni az életemet úgy is, hogy nevelem a gyerekeimet, vezetem a háztartást, várom haza az uramat. Számomra ez lenne az ideális kapcsolat. Csakhogy a férfiak lusták: kevesen szeretik vállalni a felelősséget. Nem a nők -, a férfiak felejtettek el az új helyzethez emancipálódni! Minden asszonynak szüksége van egy Rhett Buttlerre!” – jelenti ki Palánta.

A kemény, karrierista nő csak álca?

Amikor férfikollégák szembesülnek azzal, hogy új munkatársnőjük, vagy éppen főnöknőjük igazi pasis agresszivitással építi karrierjét és él a munka világában, mindent gondolnak róla, csak épp azt nem, hogy a párja talán egy egész másféle oldalát ismeri a hölgynek! „Munkámban sikeres, vezető személyiség vagyok, ezért önnön nőiességem kiteljesítéseként élem meg a szubmisszivitást - vallja Romlás Virágai (35) irodalmár. - Bennem is él a vágy a befogadásra. Shakespeare Makrancos hölgyének eredeti címe: A boszorkány megfékezése. Valami ilyesmit szeretnék. Mindenki mással domináns vagyok -, csak a szerelmemnek alávetett. Szeretem, ha egy férfi megragad, megfékez, maga alá gyűr, birtokba vesz, szexuális energiákkal tölt fel. Van a BDSM-ben egyfajta túlzás, felfokozottság -, ettől vagyunk intenzívek.” – tudjuk meg tőle. Ő azonban még speciálisabb eset! „Nálam ehhez még mazochizmus is járul. Mint mester a hangszerén -, úgy játszik rajtam (velem) a párom. A szex technika is. Fájdalom és gyönyör erősítik egymást. A szadista férfi figyel partnerére, hiszen a nő tűréshatára folyamatosan változik. Néha annyira koncentrál, hogy nem is tudja átadni magát saját izgalmának. Persze, szubmisszív mazochistaként én is igyekszem kitalálni partnerem vágyait.” – avat a részletekbe. Persze ne gondoljuk, hogy akik a BDSM-et kedvelik, könnyebben találnak párra, mint az általános szexualitású hölgyek. Cseppet sincs egyszerű dolguk! „Nem könnyű a párkeresés. Két ösztönvilágnak kell egymásra találnia. Óriási bizalom szükséges egy ilyen kapcsolathoz: őszintén kell beszélni vágyainkról. A BDSM: játék és rituálé. Kire merem rábízni magam? A domináns fél is kiszolgáltatott, hiszen szabadjára engedi ösztönvilágát. Friss kapcsolatom van egy szellemileg, érzelmileg független emberrel. Szépen alakulnak a dolgaink. Teljes értékű társkapcsolatra vágyom. Egy átlagos nőnél annyival nehezebb a helyzetem, hogy erőteljes az ösztönvilágom. Azért kell eleve ilyen internetes oldalakon párt keresnem, mert ha más módon ismerkedem, esetleg érzelmileg belebonyolódom egy olyan kapcsolatba, ami később szexuálisan nem elégít ki.” – mondja Romlás Virágai. Abban azért hasonlít az „átlag” nőkhöz, hogy néha mindenki beleszeret olyan emberbe, akibe talán nem kéne.

Határokon belül, titokban

Megesik, hogy valaki nem otthon keresi az ilyesfajta boldogságot, mert házastársa esetleg nem tolerálná megfelelően az igényeit. „Négy esztendeje csöppentem egy BDSM kapcsolatba – mondja 69 (41), a titkárnő. - Korábban is izgattak azok a filmek, amelyekben a pasik megalázó, fájdalmas helyzetekbe kerültek, de nem próbálkoztam ilyen irányban. A véletlen segített. Rozsdamentes acélcsövet kerestem az interneten -, s egy szado-mazo oldalra kerültem. Poénból kigyűjtöttem három társkeresőt, akik domináns hölgyek lakását takarítanák. Napokig ezen röhögtünk a kolléganőmmel: mi lenne, ha lepukkant munkahelyünket kitakaríttatnánk velük? Akkoriban lett vége egy kapcsolatomnak. Furdalni kezdte az oldalamat: milyen lehet az az ember, aki ilyen hirdetést ad fel? Írtam egy rövid választ. Jött egy telefonszám. Felhívtam. Egy halál udvarias, intelligens mérnökkel ismerkedtem meg. Megnyugtatott: nem kell megverni. Switch -, azaz olyan ember, akit mindkét oldal izgat, miként engem is. Épp Valentin-napon találkoztunk először. Hozott egy kötelet. Legközelebb már ügyetlen kötözés is volt. Azóta fejlődtem, egy egész bevásárlószatyrunk van, tele különféle kötelekkel.” – idézi fel emlékeit az asszony, aki mesél partneréről is. „Nős ember: saját bevallása szerint húsz esztendeje nem él házaséletet a feleségével. Az ő lelkén szárad, ha nem így van. De: ha szexuálisan nem is -, emberileg jól megvannak. Vigyázok arra, hogy ne mocskoljak bele a házasságába. Nekem is nehéz, hogy az ünnepeket az asszonnyal tölti, vele nyaral -, de azt hiszem, alkalmatlan vagyok az együttélésre. Az egyetlen férfi, akit nap, mint nap elviselek magam mellett: a fiam.” – vallja be, de ő így kerek egész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!