Világörökség testközelből

2019.11.28. 17:02

Víz alatti szálloda nyílik a Nagy-korallzátonynál (videó)

Az akváriumszerű hotelt átszámítva kétmilliárd forintból építették fel.

A tízmillió ausztrál dollárból (kétmilliárd forintból) létrehozott szállodát az észak-queenslandi Airlie Beachtől 40 tengeri mérföldre horgonyozták le a Nagy-korallzátony mentén.

A szállodahajónak két szobája van, amelyek a vízszint alatt helyezkednek el. A szobák fala, padlójának és mennyezetének egy része is üvegből készült, így a vendégek zavartalanul élvezheti a világ egyik leglátványosabb tengeri környezetét.

Az akváriumszerű hotelt 14 hónap alatt építették fel. A munka során nagyon ügyeltek rá, hogy semmilyen módon ne károsítsák a tengeri ökoszisztémát számolt be róla csütörtökön az ausztrál médiának Luke Walker, a Journey Beyond utazásszervező cég vezetője.

Mint elmondta:

olyan szolgáltatást nyújtanak, amely lehetővé teszi, hogy a világörökség részét képző Nagy-korallzátony természeti csodáit a környezet károsítása nélkül tekinthessék meg a turisták.

A szállodahajót a korallzátony egy olyan szakaszán helyezték el, amelyben 2017-ben súlyos pusztítást végzett a Debbie hurrikán. Ezen a szakaszon hajtották végre a világ első nagyszabású koralltranszplantációját, amelynek keretében egy hét alatt négyezer kiemelt, egészséges korallal pótolták az elpusztult részt.

A hivatalosan december 1-jén megnyíló szállodában egy tengerbiológus és egy tapasztalt idegenvezető is szolgálatot teljesít majd, akik a vendégek segítségére lesznek a Nagy-korallzátony megismerésében.

Borítókép: a víz alatti szálloda látványterve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!