ők jól jártak

2019.01.21. 19:30

Véletlenül lopott pingvineket vett a Facebookon egy férfi

A jóhiszemű vásárló számára csak akkor derült ki, mibe keveredett, amikor a rossz állapotban lévő madarakat orvoshoz vitte.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sergey Uryadnikov

Amikor az angliai Reece Oliver a Facebookon megvásárolt két pingvint, még fogalma sem volt arról, hogy mekkora bajba kerül majd. Az egzotikus állatokkal foglalkozó 27 éves férfi ugyanis véletlenül lopott pingvineket vett – írja cikkében a borsonline.hu.

Ez csak azután derült ki, hogy elvitte a madarakat – Pablót és Pennyt – az állatorvoshoz, mert nagyon rossz állapotban kerültek hozzá a 15 éves pingvinek. Miután leolvasták a chipjüket, rögtön kiderült, hogy tavaly novemberben egy északnyugat-angliai szafari parkból vitték el őket.

Az újdonsült gazda azonnal értesítette a hatóságokat, akik el is mentek az állatokért. Szintén Oliver segítségével sikerült elkapnia a rendőrségnek azt a 23 éves eladót, aki ellopta a pingvineket az állatkertből. Ezenfelül Oliver kifizette a madarak több százezer forintnyi orvosi költségeit is, annak ellenére, hogy tudta, nem tarthatja meg őket. Sokan mégis őt kiáltották ki pingvintolvajnak: az otthona előtt fenyegették és szidalmazták.

„Néhányan idejöttek, és mindenféle állatkínzónak, pingvintolvajnak elhordtak. Pedig azonnal szóltam a rendőrségnek, amikor kiderült, hogy mi a madarak háttértörténete. Az állatorvos szerint elpusztultak volna, ha tovább maradnak az eladónál, annyira szörnyű állapotban voltak. Úgy érzem, nem tettem semmi rosszat, amiért ezt érdemelném. Az állataimat jó körülmények között tartom, és figyelmesen gondozom” – mondta Oliver, aki nagyon a szívére vette, hogy belőle lett közellenség.

Pablo és Penny, ha rendbejöttek, visszatérhetnek majd a cumbriai szafari parkba, társaik közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!