aukció

2019.11.11. 07:09

Valaki több mint kétszázharmincezer dollárt adott egy késért

Persze nem egy átlagos konyhai eszközről beszélünk.

80608067. París, 8 Jun 2018 (Notimex-Cortesía CNN).- El reconocido chef estadounidense Anthony Bourdain fue hallado muerto en una habitación de hotel en esta capital, donde filmaba un episodio para su programa "Parts Unknown" para la cadena CNN, confirmaron hoy aquí medios locales. NOTIMEX/FOTO/CORTESIA CNN/COR/ACE/

Forrás: NOTIMEX / FOTO / CORTESIA CNN / COR / ACE/ AFP

Fotó: NOTIMEX

Több mint kétszázharmincezer dollárért kelt el a néhai Anthony Bourdain amerikai szárséf kedvenc konyhakése azon az online aukción, amelyen az amerikai sztárséf több mint 200 személyes tárgyát árverezték el.

Az aukció szervezői mintegy 200-400 ezer dollár összbevételt vártak, amely végül meghaladta az 1,8 millió dollárt. A bevétel 60 százalékából a tavaly öngyilkosságot elkövetett Bourdain felesége és gyermeke részesül, 40 százalékát az Amerikai Konyhaművészeti Akadémia új Anthony Bourdain ösztöndíjára fordítják.

Az aukció legdrágább tétele lett a 2016-ban Bourdain számára acélból és meteoritból készített különleges kés, amelynek értékét négy-hatezer dollárra becsülték a szakértők. 231 250 dollártért kelt el 55 licit megtétele után – olvasható a The Independent című brit napilap honlapján.

Kelendőnek bizonyult Bourdain nevével ellátott haditengerészeti zubbonya is, amelyért 171 150 dollárt fizetett egy gyűjtő.

Anthony Bourdain 2018 júniusában strasbourgi hotelszobájában akasztotta fel magát. A sztárséf, aki a CNN népszerű gasztronómia sorozata, A nem séfnek való vidék házigazdája volt, a sorozat új epizódját forgatta a francia városban. A tévés személyiségnek több bestsellere is megjelent.

Házigazdája volt a Food Network A bolygó amerikai, valamint a Travel Channel Anthony Bourdain – fenntartások nélkül című Emmy-díjas műsorának is.

Borítókép: Anthony Bourdain

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!