happy end

2018.04.16. 13:07

Új gazdit találtak az elszökött budapesti papagájnak

Az állatot szinte egy egész lakótelep kereste.

Több segélykérő poszt is ellepte a Facebookot, miszerint egy magányos Fischer törpepapagáj üldögél a fákon a fővárosi Havanna-lakótelepen – írja a Ripost.

„A Barta Lajos utcánál sajnos nem sikerült megfogni, tovább repült a Havanna 42. számhoz, ha valaki keresné”

– írta a neten egy nő. A madarat többen is megpróbálták elkapni, végül a Havanna 41. szám környéki dombnál sikerült elcsípni valamilyen csoda folytán. A lap megszólaltatta az ideiglenes befogadókat is.

A 12 éves fiam kint játszott, mikor felfigyelt a fán üldögélő papagájra. Nem tudom, mit ügyeskedett, de valahogy lecsalta és a kabátjával sikerült a madarat behoznia a házba

– mesélte Suha Krisztofer anyukája, Joni Nikolett.

A törpepapagájt meglepő módon nagyon megszerette a család kutyája is.

Attól féltem, hogy megtámadja, de puszilgatta és nyalogatta a papagájt. Nem tudom mi lesz az ebünkkel a szárnyas nélkül, mert a madarat sajnos nem tudjuk megtartani

– mondta Nikolett.

Mivel az ideiglenesen befogadó családnál nem jelentkezett az eredeti tulajdonos, új gazdit kellett keresniük a tollas jószágnak: egy ismerősükhöz került Pilisre.

„Nincs vény arra, hogy lehet elfogni egy papagájt. Általánosságban, ha kiszökik, már nem nagyon sikerül befogni. A hajkurászás nem segít, mert azt hiheti, meg akarják támadni. Ilyenkor rémülten menekül egyik helyről a másikra, miközben a fő célja, hogy valahogyan visszajusson a táplálékforráshoz, ám legtöbbször eltéved”

– mondta az üggyel kapcsolatban a Ripostnak Hanga Zoltán, a Fővárosi Növény- és Állatkert szóvivője.

Borítókép: Ripost

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!