tragédia

2018.05.07. 10:30

Több gyereket marcangoltak halálra kóbor kutyák Indiában

Az 5-12 éves gyerekeket Szitapur településen és környékén érték a támadások.

Hat gyereket marcangoltak halálra, tucatnyit megsebesítettek falkában támadó kóbor kutyák egy észak-indiai településen – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A helybeliek félelmükben nem engedték ki a gyerekeket az utcára, és megöltek minden útjukba kerülő kutyát.

Az 5-12 éves gyerekeket az Uttar Prades állam székhelyétől, Lakhnautól 80 kilométerre fekvő Szitapur településen és környékén érték a támadások – közölte Anand Kulkarni rendőrtiszt. Több támadás akkor történt, amikor a gyerekek gyümölcsöt szedtek, illetve, amikor a nem csatornázott területen a kerti árnyékszékre mentek.

Tisztviselők szerint november óta 12 gyereket marcangoltak halálra kutyák Szitapurban és környékén.

A Szitapur környéken lakók szerint a támadások azután kezdődtek, hogy bezárt egy környékbeli illegális mészárszék, és a kutyák sokkal ingerlékenyebbek lettek, mert élelem nélkül maradtak.

Indiában több millió kutya kóborol a városokban, még a legelegánsabb körzetekben is. Ételmaradékokat után kutatnak, sokszor területük védelmében harcba szállnak más ebekkel. A kutyatámadásokból származó sebesülések elég gyakoriak az országban, ritka az, amikor ezek az esetek egy területre összpontosulnak.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / vvvita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!