Kambodzsában

2021.07.03. 10:15

TikTok-videó alapján találtak rá egy illegálisan tartott oroszlánra

Egy TikTok-videó alapján találtak rá és mentették ki egy magánházból az illegálisan tartott, fogaitól és karmaitól megfosztott oroszlánt Kambodzsa fővárosában.

Forrás: Shutterstock

A 18 hónapos, 70 kilogrammos hímet a tengerentúlról importálta egy kínai nemzetiségű személy, hogy otthonában nevelje fel – idézi a környezetvédelmi minisztérium szóvivőjét, Neth Pheaktrát a The Telegraph online kiadása.

A kambodzsai hatóságok azt követően kezdtek nyomozni az oroszlán után, hogy láttak róla egy videót a TikTokon április végén – mondta Pheaktra. Hozzátette: „az embereknek nincs joga ahhoz, hogy háziállatként neveljenek ritka vadállatokat”.

A Wildlife Alliance állatvédő szervezet, mely részt vett a mentésben, közölte, hogy a magánvilla alkalmatlan volt vadállat tartására.

„Ráadásul eltávolították az állat szemfogait és karmait, ami drámaian csökkenti az oroszlán életminőségét”

– emelték ki.

A tulajdonos a közösségi médiában megosztott egy képet az oroszlánról, amint a kocsifelhajtón üldögél, közelében egy kutya játszik. Egy szintén általa feltöltött videón az állat még kölyökkorában látható, amint épp slaggal locsolják.

A nagymacska lefoglalása egy nappal azt követően történt meg, hogy egy Twitter-felhasználó olyan légifelvételeket tett közzé, melyen látható a kambodzsai főváros jómódú Boeung Keng Kang negyedének egyik kertjében barangoló oroszlán.

A szakértők az oroszlánt a város szélén lévő Phnom Tamao vadállatmentő központba szállítják.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!