nem úszták meg

2018.01.25. 14:21

Tetemes büntetést kapott a túlszámlázó velencei étterem

1100 eurót kértek a vacsoráért, 20 ezer eurót kell fizetniük.

Húszezer eurós (6,16 millió forint) büntetést szabtak ki a velencei hatóságok arra a helyi étteremre, amely a minap hatalmas összeget, több mint 1100 eurót számolt fel egy átlagos vacsoráért négy japán turistának – jelentette a La Nuova Venezia helyi lap csütörtökön.

A japán vendégek négy steaket, négy adag halat és vizet fogyasztottak az igen egyszerű étteremben. A Bolognában tanuló négy japán fiatalember egy Szent Márk-térhez közeli étteremben vacsorázott, majd Bolognába visszatérve jelentette az esetet a rendőrségnek, Luigi Brugnaro velencei polgármester pedig ígéretet tett az ügy kivizsgálására.

A helyi lap úgy tudja, hogy az éttermet egy kínai férfi vezeti, akinek kábítószer miatt már meggyűlt a baja az olasz hatóságokkal, ráadásul az éttermet higiéniai problémák miatt is ellenőrzés alá vonták.

A velencei szállodák szövetsége a megkárosított japán fiataloknak felajánlott két éjszaka ingyen tartózkodást egy négy-, vagy ötcsillagos szállodában.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!