Napi cukiság

2020.08.23. 20:53

Pandakölyök született a washingtoni állatkertben

Megszületett a washingtoni állatkert legújabb pandakölyke – a hírt az intézmény a Twitteren jelentette be, de az érdeklődők az interneten is követhették az utód világra jöttét.

A Tajpeji Állatkert által közreadott képen Zsou Zsou, az állatkert pandakbocsa 2020. augusztus 12-én. Kína 2008-ban ajándékozott egy pandapárt: a hím Tuan Tuant és a nõstény Jüan Jüant az állatkertnek, az elsõ kölykük, Jüan Caj 2013-ban, a második, Zsou Zsou 2020. június 28-án született.

Forrás: MTI/EPA/Tajpeji Állatkert

Fotó: -

Az állatorvosok a vemhes Mej Hsziangon pár napja végzett ultrahangos vizsgálat alapján úgy vélték, hogy hamarosan megszülethet a kölyök, a nagy pillanat végül szombat hajnalban következett be.

A 22 éves Mej Hsziangot májusban mesterségesen termékenyítették meg, az apa a szintén a washingtoni állatkertben élő 23 éves Tien-Tien. A pandák karámját lezárták a látogatók elől, hogy Mej Hsziang nyugalomban várhassa bocsa érkezését, de az érdeklődők kamerák segítségével 24 órán át élőben követhetik a történéseket az interneten.

Mej Hsziang 2000-ben érkezett Kínából a washingtoni állatkertbe és eddig már négy kölyke született. Decemberben egyébként Mej Hsziang és Tien-Tien is visszakerül Kínába.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!