Pénztáros nélkül

2019.08.26. 13:27

Önkiszolgáló kasszákkal játszotta ki a vasárnapi boltzárat

Franciaországban törvény tiltja a vasárnap délutáni munkát az áruházi dolgozóknak, így egy szupermarket sem tarthat nyitva. Ezt játszotta ki egy bolt tulajdonosa, aki vasárnap is este kilencig várja a vásárlókat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Syda Productions

A nyugat-franciaországi Angers egyik boltjában vasárnap délután senki sem dolgozik, este kilencig azonban még lehet vásárolni. Franciaországban ez az első olyan szupermarket, ami nyitva van vasárnap délután, eddig ezen kívül csak kisebb vegyesboltokban lehetett ebben az időszakban vásárolni – írja a V4NA.

Az áruház vezetősége a vásárlók igényeivel magyarázza döntését.

Elmondta, hogy természetesen betartják azt a törvény, amely tiltja a szupermarketek dolgozóinak vasárnapi munkavégzését, ezért bizonyos részeket – például az alkoholos italokat árusító osztályt – lezártak az áruházban. A vevők pedig önkiszolgáló pénztáraknál tudnak fizetni.

A boltban tartózkodó néhány dolgozó (négy biztonsági őr és az önkiszolgáló pénztárgépeket felügyelő személyek) külsős cég alkalmazottai. A szupermarket döntését több politikus is ellenzi, élükön Angers Macron-párti polgármesterével.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!