Great Taste Awards

2021.09.23. 10:10

Nemzetközi gasztronómiai versenyen bizonyítottak a hazai termékek

Az 500 fős zsűri tagjai között séfek, forgalmazók, étteremtulajdonosok, ételkritikusok és szakírók is szerepeltek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nyolcvannyolc magyar élelmiszert díjazott idén a brit Great Taste Awards. A hazai termékek közül három a maximális három csillagot is megkapta, míg további huszonöt élelmiszer két csillagot nyert el.

A Guild of Fine Food szervezésében huszonöt éve indult a Great Taste Awards, a világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenye. A megmérettetésre évente mintegy 12 ezer terméket neveznek.

Idén a Fajszi Paprika prémium csemege fűszerpaprikamag-olaja, a Szicsek Pálinkafőzde prémium Irsai Olivér szőlőpálinkája és a Rubin Paprika füstölt paprikaőrleménye kapta meg a három csillagot.

A Fajszi Paprika prémium csemege halászlé fűszerpaprika-őrleményét két csillaggal, prémium csemege füstölt fűszerpaprika-őrleményét pedig egy csillaggal, míg a Rubin Paprika bio szegedi fűszerpaprika-őrleményét szintén egy csillaggal jutalmazták.

Két csillagot nyert a Szicsek prémium jonathán almapálinkája és a piros vilmoskörte pálinkája, egy csillagot pedig a pálinkafőzde zöld dióból készült likőrje, a hároméves érlelésű almapálinkája és a körtepálinkája, továbbá a mézes barackpárlata.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!