Bree folyó

2021.03.04. 14:30

Nagy csapat fiatal nílusi krokodil szökött meg egy tenyészfarmról

Ismeretlen számú fiatal nílusi krokodil szabadult ki egy tenyészfarmról a Dél-afrikai Köztásaságban – közölték csütörtökön a hatóságok.

Activists from the animal rights group PETA wearing bikinis and crocodile masks assist each other outside a store of the French fashion label Hermes in Sydney on March 4, 2021, as they protest against their use of crocodile skins and the recent purchases by Hermes and LVMH of crocodile farms in Australia's Northern Territory. (Photo by DAVID GRAY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: David Gray

Éjszaka sikerült befogni 26 egyedet, de rendőrök, helyi földtulajdonosok és fajvédelmi szakemberek még mindig keresnek állatokat.

llletékesek szerint a kiszökött állatok mintegy 1,2-1,5 méter hosszúak.

– Huszonhatot már befogtunk, de nem tudjuk, mennyi kóborol még szabadon

– mondta Petro van Rhyn, a CapeNature környezetvédelmi ügynökség szóvivője.

A nílusi krokodilokat a bőrükért tenyésztik, átlagosan öt méteresre nőhetnek, egy felnőtt példány több mint féltonna súlyú.

– Közepes veszélyt jelentenek az emberekre, mivel tenyészállatként rendszeresen etetik őket és ezért nem vadásznak zsákmányra, ám ők ösztönösen vadállatok közöltek James-Brent Styan, a tartományi kormány szóvivője, aki felszólította az embereket, hogy tartsák magukat távol a Bree folyótól.

Borítókép: Illusztrációfotó / David Gray / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!