retro

2020.07.12. 18:44

Milliókat fizettek egy több mint harmincéves Super Mario-játékért

Rekordáron, 114 ezer dollárért (35,6 millió forint) kelt el egy amerikai árverésen.

Forrás: Shutterstock

A dallasi székhelyű Heitage aukciósház közlése szerint a neve elhallgatását kérő licitáló az úttörő videojáték egy 1985-ben a Nintendo NES konzoljára kiadott korai verziójára csapott le a pénteki árverésen.

A bontatlan dobozban kínált játék magas leütési ára is bizonyítja, milyen népszerűek ma is az évtizedekkel ezelőtt fejlesztett játékok.

A 114 ezer dolláros ár felülmúlta a Heritage korábbi, 100 150 dolláros videojáték-rekordját, melyet tavaly fizettek egy hasonlóan bontatlan dobozban eladott Super Marióért.

A csúcsot döntő tétel az 1980-as és 1990-es évekbeli videojátékok aukcióján kelt el, összesen majdnem 700 ezer dollárt fizettek a régiségnek számító darabokért a vevők, ami meghaladta a Heritage előzetesen becsült 500 ezres árát.

Az eladott darabok között volt az 1987-be kiadott Mike Tyson's Punch-Out! című videojáték, amely a hajdani nehézsúlyú boxvilágbajnok küzdelmein alapult, ezért 50 400 dollárt fizetett a nyertes licitáló.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!