Szavazás döntött

2021.05.13. 17:10

Megvan a budapesti állatkert kiselefántjának a neve

Samunak nevezik el a budapesti állatkert kiselefántját – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Angele, a Fővárosi Állat- és Növénykert nőstény ázsiai elefántja egyhetes borjával kifutójukban 2021. május 1-jén.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A városligeti intézmény honlapjára alig egy hét alatt mintegy 75 ezer voks érkezett,

a szavazáson a Samu mellett az Artur és a Huba nevekre lehetett szavazni.

A Samu (Shamu) név kapta a szavazatok 38 százalékát, az Artur névre a szavazók 32, a Hubára pedig 30 százalékuk voksolt.

A közlemény szerint a szavazás eredményét Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes hirdette ki csütörtökön az állatkertben.

A gondozók is a Samu hívónevet fogják használni, valamint ez a név kerül be a kiselefántra vonatkozó hivatalos dokumentumokba is. Nemzetközi szakmai fórumokon az állat neve Shamu névalakban fog szerepelni, ott ugyanis fontosabb a kiejtésbéli hasonlóság. A Samu magyarosan a Sámuel önállósult magyar beceneve, de Indiában és a Közel-Keleten is előfordul névként (Shamu latin betűs átírással), amely jelentését tekintve eredetileg az északi irányra, valamint a türelemre utal.

Samuval együtt négy ázsiai elefánt látható a városligeti intézményben;

Angele, az anyuka, Assam, az apuka és Arun, az április végén született kiselefánt bátyja – áll az összegzésben.

Borítókép: Angele, a Fővárosi Állat- és Növénykert nőstény ázsiai elefántja egyhetes borjával kifutójukban 2021. május 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!