Hollókirály

2018.11.28. 06:50

Meghódíthatjuk a világot Mátyás hadaival (videó)

Évtizedes múltra tekint vissza a Civilization című játéksorozat, amelynek hatodik része szerint Magyarország gyors terjeszkedésre és uralkodásra képes civilizáció.

Azok számára, akik nem ismerik a játékot: a Civilization-sorozat egy körökre osztott stratégiai játék, amelyben a történelem különböző korszakain keresztül egy-egy néppel kell győzelmet aratni az adott térképen. A játék kezdődhet az őskorban és fejlesztésekkel, kutatásokkal az elképzelt jövőig juthatunk választott népünkkel és a hozzárendelt hadvezérrel.

A 2016-os megjelenésű Civilization VI játék jövő februárban megkapja a Gathering Storm névre hallgató kiegészítőjét, amely játszható népként elhozza a történetbe a magyarokat Mátyás király vezetésével.

A „hazai” frakció egyedi képessége a Duna gyöngyeként nevezett előny, amely azt takarja, hogy a folyók melletti városokban gyorsabbak lesznek az építkezések.

További sajátossága lesz a magyaroknak, hogy az állatkert helyett termálfürdőkkel járulhatnak hozzá az elégedettség növekedéséhez a városokban.

Így néz ki a termálfürdő
Fotó: civilization.com

Az általános lovasegységek helyett huszárok állnak a magyar hadrendbe, akik további bónuszokat kapnak a sima lovasokkal ellenben.

A huszárok ereje a számukban rejlik majd
Fotó: civilization.com

Mivel a játékos Mátyás király vezéri karakterével igyekszik elérni a győzelmet, ezért a hadúr képességéről is illik szót ejteni. Hollókirály néven hivatkoznak Mátyás egyedi erejére. Ez azt takarja, hogy a besorozott egységek extra lépéseket tehetnek meg, erősebbek lesznek és a fejlesztésük nem kerül semmibe.

A hírhedt zsoldosok sem maradhatnak ki: a fekete sereg
Fotó: civilization.com

A bemutató videóban szót ejtenek arról, hogy Magyarország nem más, mint egy gyors terjeszkedésre és uralkodásra képes civilizáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!