Ittas madarak

2018.07.08. 08:27

Mattrészeg sirályok randalíroztak

Meglepő felfedezést tettek a délnyugat-angliai fürdőzők. Legalább harminc sirály alkoholos befolyásoltságában furán viselkedett.

France, Etretat, seagull on the beach

Hat angol tűzoltót rendeltek ki West Hatch-ben a tengerpartra, miután strandoló emberek jelezték, hogy furán viselkedő sirályokat láttak. Körülbelül harminc kábán totyogott, majd amikor az egyik állatot a tűzoltó megközelítette, veszett szárnycsapkodással csaknem az arcába repült, viselkedése támadóvá, egyben kiismerhetetlenné vált – írja a Metrora hivatkozva a Bors Online.

Mint arról a portál beszámol, kiderült, az emberek által a tengerparton hagyott alkoholtartalmú butéliákba ittak bele a kíváncsi és szomjas szárnyasok, és emiatt viselkedtek furcsán. Más elmélet szerint egy közeli sörfőzdében rúgnak be a madarak, amelyek közül némely példány hányt is, igaz, ez azzal is magyarázható, hogy jelentős hőség uralkodik mostanság a partokon – teszik hozzá.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: AFP / DENIS DEBADIER / PHOTONONSTOP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!