agyrém

2021.01.24. 11:08

Már az autóreklámokat is betiltanák a környezetvédelem nevében

Teljesen betiltanák az önkormányzat óriásplakátjain a benzines autók és a légitársaságok reklámozását. A kezdeményezők szerint ugyanis „teljesen elmebeteg” dolog a jövő generációira nézve a káros fogyasztás ösztönzése.

Forrás: Shutterstock

A svédországi Göteborg szocialista, zöld és feminista önkormányzati képviselői nyújtották be a javaslatot, ami megtiltaná a szén-, kőolaj- és gázkitermeléssel, valamint a légi közlekedéssel érintett vállalatok hirdetéseit az önkormányzat tulajdonában álló reklámhelyeken, például a buszmegállókban – adta hírül a V4NA Hírügynökség.

A vörös-zöld-rózsaszín koalíció úgy véli, hogy „teljesen elmebeteg” dolog, ha továbbra is hagyják, hogy a göteborgiaknak olyan dolgokat reklámozzanak, melyek a „gyermekeink és unokáink jövőjét károsító fogyasztásra” ösztönöznek.

„Befolyással lehetünk arra, hogy ne vásároljunk olyan dolgokat, amelyek fosszilis tüzelőanyagok használatával növelik a kibocsátást, és amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz” – mondta az egyik szocialista városi tanácsos.

A javaslatot azokhoz a jogszabályokhoz hasonlítják, melyek tiltják például a dohánytermékek reklámozását közterületen.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!