varjak királya

2018.03.26. 14:45

Mágikus lények az 1848-as forradalomban

Igencsak szabadjára kell majd engedniük a fantáziájukat az amerikai olvasóknak, ha az „Elveszett Varjú Összeesküvés” fantasykönyvet a kezükbe veszik.

Forrás: Facebook

A kötet ugyanis az 1848-as forradalom idején játszódik Magyarországon, de márciusi ifjak és honvédek helyett mágikus lények játsszák benne a főszerepet.

A könyvet a konzervatív amerikai államban, Utahban élő Rosalyn Eves írta, aki hittérítőként járt Magyarországon. Itt ismerte meg a magyar forradalom történeteit, és annyira megtetszettek neki, hogy azokból merített ihletet hamarosan megjelenő könyvéhez – írja a borsonline.hu.

A történet főszereplője a varázs­erővel rendelkező, Bécsben élő, tizenhat éves Anna Arden, aki egy nap az 1848-as magyar forradalom kellős közepén találja magát. Európában mágikus lények pusztítanak, az úgynevezett alsó osztályhoz tartozók pedig először élhetnek a mágia adta eszközökkel.

A káoszt egy valaki tudja megállítani, Mátyás, a törvényen kívüli, akinek véráldozata megálljt parancsolna a kontinenst feldúló eseményeknek. Anna pedig rájön, hogy Mátyást, a varjak királyát (fura utalás a 400 évvel korábban élt Mátyás királyra) neki kell felkutatnia.

Borítókép: Rosalyn Eves fantasy könyve, amely az 1848-as szabadságharc idején játszódik

Forrás: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!