késői siker

2018.04.25. 16:25

Kis Grófo gigaslágerére ropta az asszonykórus

Már közel hetvenezren látták a toronyi népdalkórus megalakulásának huszadik évfordulójára készített produkciót.

Forrás: YouTube

Borsosné Anikó kórusa Kis Grófo gigaslágerére, a Nézését meg a járását című dalra ropja – írja a borsonline, amely a közel két éve készült felvételt megtalálta a YouTube-on. Azonnal szemet szúrnak a járókeretek és botok, melyekkel az otthonkába öltözött énekkar feldobja az egyébként a kórus megalakulásának huszadik évfordulójára elkészített produkciót.

Valójában népdalkórus va­gyunk, csak a jubileum kedvéért énekeltük el ezt a slágert – szögezi le gyorsan Anikó, a kórus vezetője, ő állította össze az előadást. Bevallom, sok papír repült a szemeteskosárba, mire átköltöttem a dal szövegét öregasszonyosra, de az­tán csak összejött. A többieknek sem volt nehéz beadagolni az ötletet, könnyen kaphatók bármire.

A hülyeséget mindig könnyebb megtanulni, mint egy népdalcsokrot. Volt, hogy nevetésbe fulladt a próba. Mikor otthonkába bújtunk és mindenki kapott egy kampós botot, egymásra nézve negyedóráig nem tudtuk abbahagyni a röhögést – emlékszik vissza nevetve a próbákra Anikó.

Az ünnepségen részt vevők persze imádták a tizenhárom tagú kórus előadását. Még a szomszédos faluból is érkeztek a rendezvényre. A műsor végén sokan már az új előadás időpontjáról érdeklődtek.

Volt esernyős tánc, apáca­show is, és több tájegység népdalait elénekeltük. Az egész előadás két és fél óráig tartott, hétszer kellett átöltöznünk – mesélte nekünk Anikó.

Míg a kórus tagjai a színpad mögött cserélték fellépőruháikat egy-egy szám között, addig az unokáikat vetették be, hogy lekössék a közönség figyelmét. Az asszonykórus, melynek legidősebb tagja 76 esz­tendős, legközelebb a to­ronyi kórustalálkozón lép fel, ahol még az is lehet, hogy ismét felcsendül Kis Grófo slágerének asszonyos feldolgozása.

Nézze meg az asszonykórus járókeretes videóját, amin a címével ellentétben a toronyi együttes produkciója látható.

A toronyi asszonyok produkciója már megközelíti a Z'Zi Labor Honky tonk Woman című 1986-os dalának nézettségét, amellyel a veresegyházi asszonykórus óriási népszerűségre tett szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!