5 millió látogató

2019.05.06. 12:00

Kevesebb európai, de több kanadai utazik Kubába

Az európaiak távolmaradása ellenére nő az országba érkező turisták száma, ami a gazdaság számára rendkívül fontos bevételtöbbletet jelent.

Forrás: AFP

Fotó: Yamil Lage

Kuba idén több mint 5 millió turistával számol a tavalyi 4,78 millió után.

Manuel Marrero kubai idegenforgalmi miniszter azt mondta, a Hszinhua kínai hírügynökségnek nyilatkozva, hogy az első negyedévben az országba érkező turisták száma több mint 7 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A miniszter szerint „számos okból kifolyólag az első negyedévben csökkent az Európából beutazók száma, ugyanakkor nőtt a Kanadából és más országokból, így például Oroszországból érkezőké”.

Kuba idegenforgalomból származó bevétele tavaly meghaladta a 3 milliárd dollárt, ami 17 százalékkal több a megelőző évhez képest. Az idegenforgalom a második legnagyobb devizatermelő ágazat az export után.

Az idegenforgalmi ágazat 10 százalékkal járul hozzá az ország költségvetési bevételéhez, és mintegy 500 ezer embert foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!