partra sodródott

2018.04.10. 10:27

Két napig küzdöttek ezért a 6 tonnás bálnáért

Az állatvédők minden erőfeszítése ellenére sem sikerült megmenteni egy 10 méter hosszú, 6 tonnás hosszúszárnyú bálnát, amely Argentínában, Mar del Plata világhírű üdülőhely strandján vetődött partra szombaton.

Közösen küzdöttek a bálna életéért

Forrás: AFP PHOTO/TELAM

Fotó: DIEGO IZQUIERDO

Természetvédők és helyi önkéntesek tucatjai két napon át küzdöttek az állat életéért: hogy megakadályozzák a kiszáradását, megszakítás nélkül locsolták vízzel, nedves ruhákkal borogatták. Markológépekkel árkot ásva odavezették hozzá a tenger vizét is.

Közösen küzdöttek a bálna életéért
Forrás: AFP PHOTO/TELAM | Fotós: DIEGO IZQUIERDO

A parti őrség egy speciális hámot is tervezett, hogy azt ráerősítve daruval felemeljék és vontatóhajóval visszahúzzák a bálnát a tengerre.

A mentésben nagyon sokan részt vettek
Forrás: AFP PHOTO/TELAM | Fotós: DIEGO IZQUIERDO

Végül amikor a vontatás megkezdődött, a hatalmas tengeri emlős elpusztult.

„A bálnának már nincs szüksége a segítségünkre”

- mondta Gisela Giardino, a Mar del Plata-i Egyetem biológusa, aki megköszönte a parti őrség, az önkéntesek és minden segítő önzetlen munkáját.

A bálna úszóján sérülések voltak, ezért lehetségesnek tartják, hogy beteg volt, amikor partra sodródott – idézte a Mar del Plata-i napilap Adrian Faiela állatorvost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!