Minden jó, ha a vége jó

2019.09.24. 14:31

Két nap után megkerült Szöszi, a szelíd gyulai rókalány (videó)

Az állat azután szökött meg, hogy átalakították a kenneljét.

Forrás: BEOL

Fotó: Imre György

Mintegy két nap után, hétfőn hajnalban megtalálták Szöszit, a szelíd gyulai rókalányt – írja a Beol.hu békési hírportál.

Az állat még kis korában maradt árván, egy fiatal vadőr megsajnálta, majd a későbbi gazdájának, Gombos Tamásnak ajándékozta az akkor öthetes rókakölyköt. A gazdával és Szöszivel gyakran találkozni Gyula közterületein, bemutatókon és az interneten, ahol 25 ezren követik a párost.

Szöszi szeptember 21-én (szombaton) szökött meg, miután átalakították a kenneljét. Az ajtó alatti, az ásás megakadályozására elhelyezett téglák rosszul lettek rögzítve, az egyik darab kibillent a helyéről, elegendő helyet adva, hogy kibújjon a kennelből.

A róka eltűnésről szóló felhívást több mint ezren osztották meg.

Hétfőn hajnalban azután megcsörrent Tamás telefonja, a hívó elmondta, hogy a gyulai autóbusz-pályaudvar környékén látták a rókát. Gombos Tamás azonnal a helyszínre sietett, természetesen Szöszi akkor már nem volt ott. Végül az egyik forgalmas gyulai élelmiszerüzlet közelében találta meg Szöszit, s a harmadik óvatos próbálkozásra sikerült is megfognia, így most már otthonában van.

Az állat éhesen, kullancsokkal és apróbb sérülésekkel a testén került elő. Valószínűleg „csak” beleakadt valamibe, de nem bántották.

A gazda a kennelt kijavítja.

Borítókép: Gombos Tamás és rókája, Szöszi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!