Mit szólnak a gyerekek?

2018.09.28. 19:08

Katonák képeire cserélték a Disney figuráit egy egyiptomi óvodában

A döntés célja az illetékesek szerint a hazaszeretet erősítése.

12 March 2018, Germany, Mainz: Several plastic comic figures from different periods are in a glass cabinet at the special exhibition 'Walt Disney - Mickey, Donald & Friends' at the state museum. The exhibition displays historical models and drafts as well as picture stories and films from Wednesday onwards. Photo: Andreas Arnold/dpa - ATTENTION: editorial use only in connection with the latest coverage about 'Walt Disney - Mickey, Donald & Friends' and only if the credit mentioned above is referenced in full

Elrndelte a Disney-figurák eltávolítását a helyi óvodákból Egyiptom egyik tartományában az ottani kormányzó, utasítást adva arra, hogy a helyükbe „ellenséges” fegyvereseket megölő egyiptomi katonák képeit tegyék. A döntés célja a „hazaszeretet megerősítése” a kisgyerekekben – idézi Alá Marzúkot, a Kairóhoz közeli Kaljúbíja kormányzóját a Youm7 weboldal.

„Ezek a figurák amerikaiak. Nekünk is sok nagyszerű alakunk van. A gyerekek majd őket tekintik ezentúl példaképnek”

- magyarázta Marzúk a Disneyre célozva.

Az intézkedést sokan támadták a közösségi portálokon, és azt mondták, a hatóságoknak inkább a túlzsúfolt osztályok problémáját kellene megoldania.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök 2014-es hatalomra kerülésével az országban fellángoltak a hazafias érzelmek, amit az elnök, aki közmondásosan gyakran használja az „éljen soká Egyiptom!” felkiáltást, bátorít.

Borítókép: ANDREAS ARNOLD / DPA / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!