a napfény sem hatol át

2018.08.23. 12:58

Kanada több városában is fulladoznak az erdőtüzek miatt

Brit Kolumbia tartományban annyira nagy a légszennyezettség, hogy vetekszik a világ legrosszabb levegőjű városaival.

A view of Edmonton's city center on Wednesday, August 22, 2018, as smoke from the B.C. wildfires makes again its way into the province. At 6 pm this afternoon, the Air Quality Index for Edmonton was measured at a 10 (very high risk), but it is expected to reach +10 later this evening. On Wednesday, August 22, 2018, in Edmonton, Alberta, Canada. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)

A kies erdőségeiről, nemzeti parkjairól és túraútvonalairól híres tartományban jelenleg több mint 500 helyszínen ég a növényzet. A füst helyenként olyan sűrű, hogy a napfény sem szűrődik át rajta. A kanadai média beszámolt arról, hogy a hét elején számos tűzoltót vezényeltek át a térségbe az ország keleti részén található Új-Skóciából.

A NASA műholdfelvételein fehér réteg látható Kanada nyugati része fölött. A Twitteren több felhasználó számolt be arról, hogy alig lehet lélegezni a füsttől.

Eközben a szél az eddig a Csendes-óceán felé húzódó füstfelhőt csütörtökön és pénteken újra visszatereli Brit Kolumbia déli, valamint az egyesült államokbeli Washington állam északi része fölé. Bár a hétvégén alacsonyabb, 17 fok körüli hőmérsékletre lehet csak számítani, mindössze csendes eső várható, ami nem könnyít a fulladozó nyugat-kanadaiak helyzetén – tudatta a The Weather Network.

Borítókép: Edmonton központjában nagyon rosszra a levegő minősége

Forrás: AFP/Nurphoto/Artur Widak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!