hagyományteremtés

2018.01.21. 22:08

Jeges vízbe ugrott az amerikai nagykövet Moszkvában

Az orosz ortodox vízkereszti hagyományoknak megfelelően megmártózott a jeges vízben Jon Huntsman amerikai nagykövet vasárnap a Moszkva környéki Új-Jeruzsálem kolostornál.

Huntsman az Isztra folyóban vett jeges fürdő után kijelentette, hogy „új és felejthetetlen élményt szerzett”. Az amerikai misszióvezető a RIA Novosztyi hírügynökség szerint úgy vélekedett, hogy egymás hagyományainak megismerése hozzájárul az emberek közötti kapcsolatok fejlődéséhez.

Jon Huntsman nagykövet és volt republikánus elnökjelölt-aspiráns egyébként mormon vallású. A nagykövet példáját az amerikai diplomáciai képviselet hét munkatársa követte.

Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Szeliger tó jeges vizében, a Nyilo-Sztolbenszkij kolostornál, a Tver megyében található Szvetlica településen mártózott meg. Az orosz vezető a Kreml szóvivője szerint több éve követője a vízkereszti hagyománynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!