jubileum

2021.03.21. 22:49

Játékokkal, emlékgyűjtéssel és kisfilmekkel ünneplik a mecseki erdei iskolák negyed évszázados fennállását

A társaság az állami erdőgazdaságok sorában az elsők között hozta létre erdei iskoláit 1996-ban.

Huszonöt esztendeje zajlik a környezeti nevelés a Mecsekerdő Zrt. erdei iskoláiban, ennek alkalmából az online oktatásban is felhasználható izgalmas játékokat és ismeretterjesztő sorozatokat készít, valamint közös emlékgyűjtésre hív a baranyai társaság.

A Mecsekerdő MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztettek arra, hogy a társaság az állami erdőgazdaságok sorában az elsők között hozta létre erdei iskoláit 1996-ban a mecseki Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola, majd a zselici Kikerics Erdészeti Erdei Iskola megnyitásával.

Mint Ripszám István vezérigazgató a közleményben rámutatott, az erdei iskolák valódi természetismereti központként működnek, az iskolai programok során képzett erdőpedagógusok vezetésével, gyakorló erdészek közreműködésével a fenntarthatóságra nevelik a fiatalabb korosztályt.

Az erdei iskolák jubileumi évében március 22-én iskolásoknak és kisgyerekes családoknak szánt online természetismereti sorozatot indítanak 25 év – 25 erdei kincs címmel. A hetente megjelenő kis videókhoz és letölthető feladatlapokhoz egy nyereményjáték is társul az erdőgazdaság közösségimédia-oldalán.

Amint a járványhelyzet engedi, jelvényszerző túrasorozatot is szerveznek: a 25 év – 25 erdei kilométer szakaszait a Mecsekerdő meghirdetett nyílt túráit teljesítve lehet majd összegyűjteni.

Mindemellett az erdei iskolai emlékek közös összegyűjtésére buzdítanak: az [email protected] e-mail címre vagy a Mecsekerdő Facebook-oldalára küldött üzenetekben egész évben várják a fényképeket, videofelvételeket vagy akár relikviák felajánlását mindazoktól, akik korábban már részt vettek a Mókus Suli vagy a Kikerics erdei iskola programjain.

A jubileumi évben kezdődik a mecseki Mókus Suli nagyszabású fejlesztése is. Az erdei iskola a napokban ideiglenesen átköltözik a Pécs északkeleti határától nem messze fekvő Mecsextrém Parkba, mivel az árpádtetői iskolaépület helyén két éven belül egy új funkciókkal teli természetismereti oktató- és látogatóközpont épül.

Az INTERREG horvát-magyar kooperációs program keretében megvalósuló Mecsek Discovery Center közel ötszáz négyzetméteres, kétszintes új épületében az erdei iskola oktatótermei mellett egy tematikus kiállítótér létesül, és megújul a környezetében futó Mókus tanösvény is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!