a cél szentesíti az eszközt?

2018.01.09. 12:12

A japán kajakos úgy gondolta, egy kis csínytevés nem árthat

Nyolcéves eltiltást kapott Szuzuki Jasuhiro japán kajakos, miután kiderült, doppingszert csempészett versenytársa italába.

(FILES) In this file picture taken on November 25, 2010, joint bronze medalist Yasuhiro Suzuki of Japan attends the medal cderemony for the men's kayak single 1000m final at the International Rowing Centre in Guangzhou during the 16th Asian Games. Japan's anti-doping body has banned a top canoeist for eight years after he spiked a rival's drink with a banned substance to boost his own chances of selection for the Tokyo 2020 Olympics. / AFP PHOTO / ANTONY DICKSON

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Antony Dickson

Az ügyben lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy a 32 éves versenyző anabolikus szteroidot tartalmazó szert rakott a 25 esztendős Komacu Szeidzsi italába a múlt szeptemberi országos bajnokság előtt, riválisa így megbukott a doppingvizsgálaton.

A japán szövetség azt követően nyomozott az ügyben, hogy Komacu a pozitív teszteredmény ellenére mindvégig tagadta, hogy tiltott szert fogyasztott volna. Szuzuki később beismerte tettét.

Ez volt az első eset Japánban, hogy valaki szándékosan buktatta meg egy versenytársát, ezért szabott ki a helyi antidopping ügynökség ilyen szigorú büntetést.

Borítókép: AFP PHOTO / Antony Dickson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!