orvvadászat

2018.04.07. 14:14

Húsz éve lelőtt egy antilopot, öt évet kapott érte

A bollywoodi filmsztárt orvvadászatért ítélhetik el.

Indian Bollywood actor Salman Khan arrives at a court to hear the verdict in the long-running wildlife poaching case against him in Jodhpur on April 5, 2018. Salman Khan was found guilty April 5 of killing endangered Indian wildlife nearly two decades ago, a prosecutor said, a charge that could see the Bollywood superstar jailed for six years. / AFP PHOTO / -

A filmsztár ügyében csütörtökön hozott ítéletet a nyugat-indiai Dzsódhpur bírósága. A testület Khán mellett további négy sztár ügyét tárgyalta, akik elkísérték a férfit a vadászatra, őket azonban felmentették.

Szalman Khán a dokumentumok szerint 1998-ban vadászott indiai antilopra egy nyugat-indiai rezervátumban. A sztár tagadta, hogy a vadászat során lelőtt volna két indiai antilopot. Az ügyben ítélkező bíró azonban bűnösnek mondta ki a színészt. A sztárt a védett állatok lelövése miatt a bíróság öt évi börtönbüntetésre ítélte. A színészt azonnal a központi börtönbe szállították. Korábbi híradások szerint az 52 éves színész ügyvédje fellebbezést nyújtott be, az azonban nem derült ki, hogy folyamodott-e óvadékért.

Az indiai antilop védett állatfaj, vadászatát tiltja az indiai vadvédelmi törvény.

Khánt a bishnoi közösség perelte be, az ő területükön vadászott a helyiek által szentként tisztelt antilopokra. Az ítéletet a közösség képviselői megtapsolták.

Khánnak ez már a második súlyos bírósági ügye. 2014-ben ittasan elkövetett cserbenhagyásos gázolásért állt egy mumbai bíróság előtt. Az akkori vád szerint

2002-ben ittasan áthajtott öt emberen, akik a járdán aludtak, és egyikük meghalt a baleset következtében.

A bíróság azonban felmentette, mert nem sikerült rábizonyítani a gázolást.

Szalman Khán az elmúlt években Indiában több nagy kasszasiker sztárja volt (Szultán, Fedőneve: Tigris). Tavaly voltak olyan filmjei, amelyekre több milliárd rúpiáért váltottak jegyet a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!