idén nyártól

2019.06.17. 14:30

Hosszabban, de drágábban sétálhatjuk végig az ókori Róma főterét

Június 29-től a császári fórumokat is bevonják a Forum Romanumot bejáró túrák útvonalába.

Italy, Lazio, Rome, historical centre listed as World Heritage by UNESCO, the Roman Forum or Forum Romanum was for centuries the center of Roman public life, the Colosseum or Coliseum in the background

Forrás: AFP/Hemis

Fotó: René Mattes

Az 1. században és 2. század elején létrehozott császári fórumokat is beillesztették az eddigi körsétába, mely a Palatinus dombot és a Colosseumot is magába foglaló Forum Romanumot járta végig.

A belépőjegy ára 12-ről 16 euróra (5150 forintra) emelkedik, ráadásul a jegyek a jövőben nem két, hanem csak egy napig lesznek érvényesek

a Kathpress hírügynökség szerint.

Alfonsina Russo, a Colosseum Régészeti Park vezetője az új koncepció bemutatásakor a változtatást azzal indokolta, hogy így „véget ér a történelmi szakadás a két terület között. A körséta összeköti a Forum Romanumot, a nyugati civilizáció bölcsőjét a császári fórumokkal, az imperátorok hatalmának szimbólumával”.

A császári fórumok Caesar, Nerva, Augustus és Traianus piacterei. Ezek a komplexumok az ipar, a kereskedelem és a kultúra központjai voltak egykoron. A régebbi időkből származó Forum Romanumtól a Benito Mussolini által 1924 és 1932 között kiépített Via dei Fori Imperiali sugárút választja el őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!