fatális baleset

2018.05.17. 15:18

Gyilkolt az elektromos cigaretta

Halálos balesetet okozott az Egyesült Államokban egy e-cigi, miután az áldozat szájában felrobbant.

Illustration picture shows an e-cigarette during a protest in Merchtem, Sunday 15 January 2017.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: NICOLAS MAETERLINCK

Durva és eddig az USA történetében egyedülálló baleset történt, ugyanis egy elektromos cigi okozott halálos sérülést. A helyszínelők jelentése szerint egy férfi testének nyolcvan százaléka összeégett, miután felrobbant e-cigarettája.

A 38 éves floridai férfire a tűzoltók találtak rá a lángoló hálószobájában – írja a BBC News.

A szakértők szerint ez az első ilyen haláleset az Egyesült Államokban.

A televíziós producer halálát baleset okozhatta.

Az egyik helyi lap közlése szerint a halottkém megállapította, hogy az eszköz darabjai hatoltak be a fejébe, és ez okozta a halálát. A boncolás során két darabot a koponyájába ékelődve találtak meg.

A jelentések szerint egy kiterjedt tüzet kellett eloltania a helyszínre érkező egységeknek, azonban a tűzzel alig járt füst.

Az elektromos cigarettát a Smok-E Mountain nevű cég gyártotta a vizsgálatok szerint.

Ez egy szörnyű sokk. Aki így veszti el a fiát, nem akarja, hogy bárki mással ez megtörténhessen – nyilatkozta a halott férfi édesapja az egyik helyi televíziónak.

Az amerikai tűzoltóság adatai szerint 2009 és 2016 közt 195 esetben történt robbanás vagy tűzeset elektromos cigaretta miatt. Ezek közül 133 esetben könnyen, 38 esetben súlyosan megsérültek az áldozatok.

2015-ben egy coloradói férfi arcába robbant bele az e-cigaretta. A robbanás hatására eltört a nyaka, és szétzúzódtak a fogai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!