23 méter magas

2020.12.03. 13:28

Felgyúltak a fények a New York-i Rockefeller Center karácsonyfáján (videó)

Ünnepélyesen felkapcsolták a Rockefeller Center előtt felállított 23 méter magas karácsonyfa fényeit szerdán, bár az idei ünnep a világjárvány miatt eltér a hagyományostól.

Fényárban úszik a New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa 2020. december 2-án, a karácsonyi égők ünnepélyes bekapcsolása után. A Rockefeller Központ előtt 88. alkalommal állítottak fel fenyőfát.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jason Szenes

Idén a fények felkapcsolását a tévé közvetítette, a közönség élőben nem lehetett jelen. A közvetítés alatt előre felvett műsorokkal szórakoztatták a nézőket énekelt többek között Dolly Parton és Kelly Clarkson , a környező utcákról sugárzott képeken látni lehetett, mennyire üresek.

Akik januárig meg szeretnék nézni a hatalmas karácsonyfát, követniük kell a világjárvány miatt hozott szabályokat. A tér, vagyis a Center Plaza, ahová a fát felállították, zárva lesz a járókelők előtt, ehelyett fanéző pontokat jelölnek Manhattan belvárosának négy utcájában.

A látogatók virtuálisan állnak sorban, sms-ben értesítik azokat, akik éppen következnek. Egyszerre négyen nézhetik a fát mindössze öt percig, természetesen maszkban és egymástól biztonságos távolságra.

A Rockefeller Centerben dolgozók először 1933-ban állítottak karácsonyfát, azóta ápolják a tradíciót. Idén a fenyőt a New York állambeli Oneontából szállították a városba. Amikor kicsomagolták, az ágak között egy kis fűrészbaglyot találtak, amely étlen-szomjan, de épségben átvészelte a háromnapos szállítást. Ezután állatkórházban ápolták és már szabadon is engedték.

Borítókép: fényárban úszik a New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa 2020. december 2-án, a karácsonyi égők ünnepélyes bekapcsolása után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!