tweetháború

2018.03.21. 07:49

A Fekete Párduc letaszította a Star Warst a trónról

A Fekete Párduc című Marvel-szuperhősfilm lett minden idők eddigi "legtweeteltebb" mozija.

A cosplayer poses before watching the film "Black Panther" in 3D which featuring Oscar-winning Mexico born Kenyan actress Lupita Nyong’o during Movie Jabber’s Black Panther Cosplay Screening in Nairobi, Kenya, on February 14, 2018. Black Panther is a Superhero film based on the Marvel Comics character featured the first black superhero as Black Panther in advanced fictional African nation. Nyong’o who won the Academy Award for best supporting actress in 12 Years a Slave in 2014, plays a major role as a female warrior in the film. / AFP PHOTO / Yasuyoshi CHIBA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Yasuyoshi Chiba

A Twitter mikroblog portál keddi közlése szerint a Ryan Coogler rendezésében készült produkcióról több mint 35 millió bejegyezés tesz említést.

A korábbi rekorder a 2015-ös Star Wars: Az ébredő Erő című film volt, amelynek folytatása, a 2017-ben megjelent Star Wars: Az utolsó Jedik a Twitter-ranglista harmadik helyén áll.

A 2009-es Avatar óta a Fekete Párduc az első film, amelynek sikerült öt egymást követő hétvégén az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsán maradnia.

A mozi észak-amerikai jegyeladásai az elmúlt hétvégén meghaladták a 607 millió dollárt (154 milliárd forint), míg a film globális bevétele 1,2 milliárd dollár fölött jár már.

A Fekete Párduc a jövő héten várhatóan a 2012-es Bosszúállókat is megfosztja a minden idők legsikeresebb szuperhősfilmje címtől.

A Twitter szerint a filmről az Egyesült Államokban született a legtöbb tweet, majd Nagy-Britannia és Thaiföld következik a sorban.

Borítókép: AFP PHOTO / Yasuyoshi Chiba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!