nagyon ritka betegség

2019.08.29. 10:45

Farkasemberré változtak a fertőzött gyógyszertől spanyol gyerekek

Tizenhat csecsemőnél alakult ki farkasember-szindróma szennyezett gyógyszer szedésének következtében Spanyolországban. A malagai székhelyű gyógyszergyártó cég engedélyét azonnal bevonták.

Forrás: V4NA

A reflux és emésztési zavarok kezelésére szolgáló készítmény a Farma-Química Sur SL nevű cég indiai beszállítójánál szennyeződhetett minoxidillel, amit foltos hajhullás (alopecia areata) kezelésére használnak – írja a Daily Mail cikke alapján a V4NA hírügynökség.

Harminc gyógyszertár lehet érintett a szennyezett gyógyszerek ügyében Andalúziában.

A farkasember-szindróma (latinul hypertrichosis) tünete a túlzott mértékű szőrnövekedés – olyan helyeken is, ahol normális esetben nem tapasztalható szőrösödés. Előfordulhat a test egész felületén, de csak bizonyos területekre korlátozódva is. A veleszületett hypertrichosis annyira ritka, hogy a középkor óta csak 50 ilyen eset ismert. A betegeken még a lézerterápia sem segít, a szőr újra és újra kinő rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!